woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieStrafschoppenthriller Spakenburg, Scheveningen verslaat Groene Ster

Strafschoppenthriller Spakenburg, Scheveningen verslaat Groene Ster

Met hangen en wurgen hebben Spakenburg en Scheveningen zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker. OJC Rosmalen ging hard onderuit tegen hoofdklasser Ajax zaterdag en JVC Cuijk werd in eigen huis verrast door SDC Putten.

Penaltythriller bij ADO ’20 – Spakenburg
Liefst 24 strafschoppen waren er nodig om een beslissing te forceren bij ADO ’20 – Spakenburg, maar de Blauwen van trainer John de Wolf waren daarin net iets beter: 11-10. In de reguliere speeltijd was het duel in 1-1 geëindigd. Spakenburg kende een droomstart, doordat Philip Ties al na vijf minuten het net vond met een ingekopte hoekschop. Halverwege de tweede helft scoorde Raymond de Waard echter de gelijkmaker voor de Heemskerkers. Ondanks kansen aan beide kanten, werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord. Ook in de verlenging bleef de stand gelijk, al zag Spakenburg-speler Guido van Rijn daarin wel een tweede gele kaart. Een ware penaltythriller viel uiteindelijk uit in het voordeel van Spakenburg.

Scheveningen verslaat Groene Ster
Gemakkelijk ging het niet, maar Scheveningen heeft zich geplaatst voor de kwalificatieronde van de KNVB beker. Op bezoek bij Groene Ster kwam de formatie van coach John Blok al na tien minuten op achterstand. Scheveningen leverde een matte eerste helft af en begon pas na rust beter te voetballen. Al snel maakte het via Jari de Jong gelijk. Na ruim zeventig minuten nam Scheveningen bovendien de leiding via Aldogan. Ondanks enkele hachelijke momenten in de slotfase, trokken de gasten de 1-2 voorsprong over de streep.

OJC Rosmalen onderuit bij Ajax zaterdag
Voor OJC Rosmalen zit het bekerseizoen er reeds op. De Brabantse Derde Divisionist leed een pijnlijke 3-1 nederlaag tegen de amateurs van Ajax. Pas toen OJC na een uur spelen al tegen een alleszeggende 3-0 achterstand aankeken, deed Wesley Meeuwsen wat terug.

SDC Putten verrast JVC Cuijk in de verlenging
JVC Cuijk is er verrassend genoeg niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De ploeg uit de derde divisie onder leiding van trainer/coach Ruud Kaiser moest na 120 minuten spelen buigen voor het in de Hoofdklasse uitkomende SDC Putten (0-1). Dit door een treffer van Geurtsen.

EVV kent weinig problemen met eersteklasser
Supporters van het in de eerste klasse uitkomende vv d’ Olde Veste ’54 mochten na 44 minuten spelen tegen EVV dromen van een stunt. Uit een vrije trap van Justin Tom maakte Jordy Blijham de openingstreffer tegen de ploeg uit de derde divisie (0-1). Na de pauze stelde de thuisploeg echter orde op zaken. Door doelpunten van Dzurlic en Polman (strafschop), Lemmens (strafschop) en Geenen werd de eindstand bepaald op 4-1. De uitspelende formatie eindigde het duel met één man minder nadat doelman Stein de Wit in de zeventigste minuut voor de tweede keer een gele kaart kreeg en dus voortijdig moest vertrekken.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD