donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlVerdwenen clubsFC LiendenStout (Kozakken Boys): 'Dan zie je dat wij een hele goede ploeg...

Stout (Kozakken Boys): ‘Dan zie je dat wij een hele goede ploeg hebben’

Kozakken Boys sloot de eerste helft van het seizoen af met een thuisoverwinning tegen FC Lienden (2-1). Middenvelder Gwaeron Stout, maker van de winnende treffer voor de ploeg uit Werkendam, sprak na afloop van het duel over een terechte zege en constateerde dat zijn team steeds beter begint te functioneren. 

Vierde minuut
Kozakken Boys keek heel snel tegen een achterstand aan, Leon Broekhof was na vier minuten spelen al trefzeker voor FC Lienden. De thuisploeg wist de achterstand vervolgens wel weg te werken. ,,We geven één moment weg in de eerste helft en dat is dan die goal in de vierde minuut. Op zich vind ik dat we het goed opgepakt hebben, we zijn niet te enthousiast gaan aanvallen, maar we controleerden de hele wedstrijd. Ik denk dat we een goal moeten maken en missen dan ook nog een penalty. We kregen veel mogelijkheden en daarvan moet er gewoon één in, dan speel  je de tweede helft makkelijker. Nu moest je alles of niets gaan spelen. Ik denk dat we de tweede helft bijna geen kans hebben weggegeven, dat is een groot compliment voor de verdediging en ook voor de aanvallers die altijd druk blijven zetten”, aldus Stout tegenover de camera van FOX Sports.

Kwaliteit
Kozakken Boys heeft zichtbaar vooruitgang geboekt, het geheim van de ploeg is volgens Stout dat er veel spelers langdurig deel uitmaken van de A-selectie. ,,Het grootste gedeelte van deze groep is al drie of vier jaar bij elkaar. De automatismen zitten er in. We zijn wat volwassener geworden, we hebben nu veel gasten die eind twintig zijn . Dan zie je dat het wat makkelijker gaat, afspraken zijn duidelijker, die worden ook beter nagekomen. Dan zie je dat voetbal best simpel kan zijn. Dat is  makkelijk om te zeggen als het goed gaat natuurlijk. Als je ziet dat iedereen zijn ding doet dan zie je de kwaliteit boven drijven. Dan zie je dat wij gewoon een hele goede ploeg hebben.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD