dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieStout: 'Katwijk heeft angstig gevoetbald'

Stout: ‘Katwijk heeft angstig gevoetbald’

Gwaeron Stout werd zaterdagavond door de supporters van Kozakken Boys verkozen tot Speler van het Jaar. Een schrale troost nadat de Werkendammers de titel aan Katwijk moesten laten: ,,Deze wedstrijd heeft niet de winnaar gekregen die het verdiende, maar Katwijk is wel terecht kampioen”, sprak de middenvelder direct na de wedstrijd tegenover Voetbal247.nl.

Tijdrekken
,,We hebben 80 of 90 procent op hun helft gespeeld denk ik. We maakten de dienst uit op het veld. Voor rust hadden we al 2 of 3 keer moeten scoren, onder meer toen we net voorlangs schoten. En vlak voor tijd gaat die bal op de paal. Tachtig minuten hebben we het voetballend geprobeerd, daarna stuurden we grote gasten naar voren, maar de bal viel niet goed. Katwijk heeft angstig gevoetbald, vind ik. Ik vond scheidsrechter Cairo, net als eerder in ons duel tegen De Treffers, dramatisch. Vanaf minuut 2 zijn ze aan het tijdrekken maar pas in minuut 88 krijgt er eindelijk eentje geel. Alleen al voor rust met dat tijdrekken, de drinkpauze en een wissel mag hij er al zeven a acht minuten bijtrekken, maar het werden er slechts drie. Dan snap je het niet.”

Profvoetbal
,,Toch is het een prachtig seizoen geweest, met wedstrijden tegen PEC Zwolle, De Graafschap en deze finale”, vervolgt de aanvoerder. Ondanks zijn sterke jaar, verwacht hij volgend seizoen nog gewoon op de Zwaaier te voetballen. ,,Ik voetbal hier lekker mijn wedstrijdjes en heb niet de ambitie om in onderkant van de Jupiler League voor een amateurcontractje te gaan spelen.” Drie ploeggenoten wagen wel de stap naar het profvoetbal. Stout sluit niet helemaal uit dat er meer zullen volgen: ,,El Azzouti en Pires Tavares hebben wat ik begreep ook wellicht ambities om hogerop te gaan als ze de kans zouden krijgen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD