donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysStout: 'Hopen op een dip van Katwijk'

Stout: ‘Hopen op een dip van Katwijk’

Gwaeron Stout lijkt op weg om de nieuwe Mister Kozakken Boys te worden. Recent verlengde de 24-jarige middenvelder zijn contract bij de Werkendammers tot de zomer van 2019, waarmee hij zijn zevende seizoen bij de club ingaat. Evengoed tipte Danny Buijs hem onlangs nog als kandidaat om fullprof te worden.

Realistisch

,,Uit de woorden van Danny spreekt veel vertrouwen. Ik heb een goede verstandhouding met hem en hij heeft me ook echt een betere voetballer gemaakt. Buijs steekt ongelofelijk veel energie in de groep, helemaal wanneer hij denkt dat dat al één procent winst kan opleveren. Hij is verbaal heel sterk en kan goed motiveren”, reageert Stout tegenover Voetbal247.nl. Maar of de middenvelder ook daadwerkelijk de stap gaat maken: ,,Elk jongetje droomt ervan om prof te worden, maar ik moet ook realistisch zijn. Ik wil het niet helemaal uitsluiten, maar ik geef ook niet zomaar op wat ik nu heb: een goede baan en een leuk zakcentje bij een prachtige club op een mooi niveau. Ik denk dat heel veel spelers in de Tweede Divisie de kwaliteiten hebben om in de Jupiler League te spelen, maar het is de vraag of je dat ook wil omdat bij sommige clubs maar net het minimumloon wordt betaald.”

Bijleggen
Stout, opgeleid in de jeugdopleiding van Feyenoord, stond in het verleden in de belangstelling van FC Den Bosch en FC Eindhoven: ,,Bij FC Eindhoven kreeg ik een contractaanbieding, maar vergeleken met mijn huidige plaatje had ik daarvoor 500 of 1000 euro moeten bijleggen. Daar pas ik voor. Ik heb best de ambitie om het hoogste na te streven, maar niet ten koste van alles. Je ziet ook dat de Tweede Divisie qua niveau steeds dichter bij de Jupiler League komt te liggen.”

Aan de top blijven
Met Kozakken Boys heeft hij bovendien een club die zich de afgelopen jaren uitstekend heeft gemanifesteerd: ,,Ze zeggen wel eens dat het knap is om de top te halen, maar het is nog knapper dat wij al meerdere jaren laten zien dat we daar kunnen blijven. En kijk eens hoe moeilijk we het PEC Zwolle hebben gemaakt. Dan speel je tegen jongens die zes a zeven keer trainen per week en leg je het uiteindelijk op conditie af, maar ik durf te zeggen dat het niveauverschil echt niet enorm is. Als we met deze groep een langere tijd net zo veel zouden trainen, dan kom je aardig in de buurt, daar ben ik van overtuigd.”

Kampioenschap
Evengoed kende Kozakken Boys dit seizoen een wat teleurstellende start: ,,Over de titel moeten we helemaal niet praten op dit moment, wanneer je maar vijf van de elf wedstrijden weet te winnen. Het is lastig aan te geven waar het door komt, want in vrijwel alle wedstrijden waren we geheel of in een groot deel van het duel de betere ploeg. Misschien stellen clubs zich anders op ons in. Helemaal verloren is de strijd om de bovenste plaats nog niet, maar dan moeten we wel hopen op een flink dip van Katwijk en moeten we zelf vrijwel alles winnen vanaf nu.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD