vrijdag, oktober 22, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieStoelendans onder de lat bij HFC; 17-jarige Duke Verduin debuteert

Stoelendans onder de lat bij HFC; 17-jarige Duke Verduin debuteert

De stoelendans onder de lat van Koninklijke HFC is een nieuwe ronde ingegaan. De 17-jarige Duke Verduin keept tegen IJsselmeervogels. Hij is op papier de derde doelman, maar doordat eerste keeper Mitchel Michaelis geblesseerd is en tweede man Richard de Groot (foto) in een paar duels in de fout ging,  koos Tamerus tegen ‘de Vogels’ voor Verduin.

Praathuis
HFC leek de afgelopen week meer op een praathuis en op een videoclub. Assistent-trainer Frank Korpershoek en keeperstrainer Terence Meuwese namen met De Groot nog eens de beelden door van het duel met HHC Hardenberg. Daar belandde een lange bal achter de defensie, hetgeen de achilleshiel is van de thuisclub. Keeper Richard de Groot kwam zijn goal uit, maar liet de bal lopen. Oscar Wilffert greep daarna niet adequaat in waarna Rob van der Leij de winnende treffer scoorde.

Video-analyse
De HFC-trainers maken veel gebruik van videobeelden om de spelers te confronteren. Tot hun verbazing zien sommige spelers – zelfs na het zien van de beelden-  vaak nog een andere werkelijkheid. Ontkenning, verdringing en projectie zijn ook in de voetballerij veel gebruikte afweermechanismen. En zo heeft ook bij HFC iedereen zijn eigen perceptie, afhankelijk van het belang dat hij heeft.

Perceptie
De Groot gaf volgens de oefenmeester aan dat hij tegen HHC niet in de fout ging en wees naar de acties van zijn medespelers. En inderdaad wie de beelden terugkijkt ziet dat HFC geen druk geeft op de bal geeft en de twee centrale verdedigers ook niet helemaal vrijuit gaan. Tamerus was het daar gedeeltelijk mee eens. ,,We moeten daar druk zetten, die gozer heeft ruim de tijd om te kijken waar hij de bal neerlegt, maar als Richard die simpele bal gewoon oppakt is er niets aan de hand.’’

Pass
Het was de derde keer in het seizoen dat De Groot de aandacht op zich gericht wist. Uit bij Jong Sparta verweet de trainer hem de ballen naar de verkeerde spelers te schieten, waardoor HFC de duels verloor en naar achteren werd gedwongen. ,,Hij paste op Roy Castien en de bal moet naar de lange Brandsma.’’

Trainen
Tot verbazing van velen trainde Tamerus na het staken nog door op het hoofdveld met de reserves en de wissels. Ook De Groot moest nog even aanzetten. Na afloop kwam hij vloekend en tierend de catacomben binnen. Het was de eerste knak.

Uitlopen
Thuis tegen ASWH liep de goalie uit en was Luuk Admiraal sneller bij de bal. Dankzij een uiterste krachtsinspanning en drie treffers van Sietse Brandsma wist HFC het duel alsnog te winnen. Maar nu HHC Hardenberg wél de punten pakte leek de maat vol voor Tamerus. Al twijfelde hij deze week nog lang.

De beoogde eerste doelman Mitchel Michaelis moet nog wedstrijdfit worden en door het passeren van De Groot is het de vraag hoe die met de situatie omgaat nu die in de stoelendans de derde keeper is geworden.

Donderdag op de training verdeelde de trainer de selectie in een paar groepen. En had hij vooral oog voor Mitchel Michaelis. Hij is samen met Gerry Vlak en Desevio Payne één van de grote aanwinsten van HFC en zij moeten dit jaar een meerwaarde zijn voor de club. Hoofd Jeugdopleiding Caspar Dekker juicht de stap toe. Hij ziet nog veel meer talent dat klaar is voor doorstroming. ,,Duke is drie jaar geleden bij ons gekomen en heeft zich razendsnel ontwikkeld. Hij woont in Akersloot, begon bij Meervogels’31 en kwam via Bloemendaal bij ons terecht.’’

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD