zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieNieuwsStip aan de horizon: trainen mag weer, vanaf 1 september weer wedstrijden

Stip aan de horizon: trainen mag weer, vanaf 1 september weer wedstrijden

Er is weer concreet iets om naar uit te kijken voor de voetballers. Op de persconferentie staat het opstarten van teamsporten (inclusief het betaald en amateurvoetbal) gepland voor 1 september. Allemaal wel met de ruime slag om de arm dat het coronavirus niet tussentijds weer op gaat laaien. Het voetbal maakt daarmee deel uit van de vierde stap in het stappenplan om uit de ‘lockdown’ te komen.

Opvallend is bovendien dat de clubs vanaf maandag weer mogen trainen. Net als de jeugd vanaf dertien jaar is dat nog wel met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Een pittig partijspel zit er dus voorlopig nog niet in, maar de spelers kunnen weer in groepen het veld op en dat is toch sneller dan werd verwacht.

Oude of nieuwe groep?
Dat zorgt ook direct al voor vragen, want hoewel het pas mei is, zit het seizoen 2019-2020 er al op. Ga je dan trainen met de huidige selectie of de nieuwe? Ook Peter Wesselink, nu nog trainer van Excelsior’31, maar volgend seizoen van DVS’33 vraagt het zich af?

.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD