Volg ons

Nieuws

Stip aan de horizon: trainen mag weer, vanaf 1 september weer wedstrijden

Stip aan de horizon: trainen mag weer, vanaf 1 september weer wedstrijden

Er is weer concreet iets om naar uit te kijken voor de voetballers. Op de persconferentie staat het opstarten van teamsporten (inclusief het betaald en amateurvoetbal) gepland voor 1 september. Allemaal wel met de ruime slag om de arm dat het coronavirus niet tussentijds weer op gaat laaien. Het voetbal maakt daarmee deel uit van de vierde stap in het stappenplan om uit de ‘lockdown’ te komen.

Opvallend is bovendien dat de clubs vanaf maandag weer mogen trainen. Net als de jeugd vanaf dertien jaar is dat nog wel met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Een pittig partijspel zit er dus voorlopig nog niet in, maar de spelers kunnen weer in groepen het veld op en dat is toch sneller dan werd verwacht.

Oude of nieuwe groep?
Dat zorgt ook direct al voor vragen, want hoewel het pas mei is, zit het seizoen 2019-2020 er al op. Ga je dan trainen met de huidige selectie of de nieuwe? Ook Peter Wesselink, nu nog trainer van Excelsior’31, maar volgend seizoen van DVS’33 vraagt het zich af?

.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Nieuws