woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSterker RKC Waalwijk in eigen huis niet langs Go Ahead Eagles

Sterker RKC Waalwijk in eigen huis niet langs Go Ahead Eagles

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles kwamen zaterdagavond in de eerste finale, met als inzet een ticket voor de Eredivisie, niet verder dan een puntendeling (0-0). De Brabantse formatie kreeg de betere kansen, maar wist deze niet te benutten waardoor de strijd nog helemaal open is.

Maatsen
De thuisploeg was in de eerste helft beter dan de tegenstrever uit Deventer. Maatsen was in dit gedeelte van de wedstrijd het dichtst bij een doelpunt. Hij omspeelde de doelman van de tegenstander en probeerde vervolgens de bal in het net te schieten, daar slaagde hij echter niet in omdat de inzet niet hard genoeg was. Veldmate kon de bal alsnog wegwerken waardoor er geen gejuich klonk in het goed gevulde stadion.

Kansen
In de tweede helft speelde RKC Waalwijk beduidend minder en naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam leek Go Ahead meer lucht te hebben. Dit resulteerde onder andere in een mooie mogelijkheid voor Veldmate, deze inzet werd echter ook van de lijn gehaald. Nu was het Quasten die zijn ploeg wist te redden van een achterstand. In de slotfase leek RKC alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar in plaats van tussen de palen werkte invaller Vermeulen de bal over het doel van de tegenstander.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD