woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSteltenpool: 'Gelijk goed gevoel bij Spakenburg'

Steltenpool: ‘Gelijk goed gevoel bij Spakenburg’

Bert Steltenpool had zijn zinnen gezet op het profvoetbal, maar moest vanwege blessureleed vertrekken bij FC Volendam. Nu heeft hij het prima naar zijn zin bij Spakenburg in de Derde Divisie.

Steltenpool maakte drie jaar geleden de overstap van een derde klasser naar FC Volendam. ,,Van twee keer trainen naar zes keer trainen in de week, dat was enorm wennen. Met goede medische begeleiding en heel veel werklust, heb ik het wel gered”, zo zegt hij in het AD.

Blessure

,,Ik raakte gewend aan de intensiteit van het profvoetbal. Het ging echt goed. Ik had voor mezelf bedacht: nu wil ik binnen drie jaar naar de eredivisie. Toen raakte ik geblesseerd aan mijn meniscus en later mijn knieband, net op het moment dat het moest gebeuren. Ik lag er gelijk vijf maanden uit. Zo werd in mijn derde seizoen voor mijn gevoel de droom van profvoetbal door mijn neus geboord”, aldus de speler van Spakenburg die er dit seizoen in de competitie al vijf wist te maken.

Goed gevoel

De aanvaller laat in de krant weten dat het direct klikte bij Spakenburg. ,,Ik had gelijk een goed gevoel bij de gesprekken en zeker nadat ik een paar keer ben gaan kijken, raakte ik overtuigd. Ze speelden toen nog tweede divisie. Om eerlijk te zijn had ik daar ook op gerekend. Op de dag nog voor ze degradeerden tegen Rijnsburgse Boys, tekende ik. Natuurlijk was dat een teleurstelling, maar ik wist wel: dan zijn we in de derde divisie kandidaat voor de titel. Dus dat wordt ook een mooi jaar.”

Spakenburg staat momenteel eerste in de Derde Divisie Zaterdag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD