dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSteDoCo zet Vicento in de wachtkamer: ‘Ik snap de club, maar ik...

SteDoCo zet Vicento in de wachtkamer: ‘Ik snap de club, maar ik moet ook verder’

Charlton Vicento weet vooralsnog niet waar zijn sportieve toekomst ligt. De aanvaller, die in het verleden onder andere uitkwam voor ADO Den Haag en Willem II, kreeg nog geen nieuw contract aangeboden door SteDoCo waardoor de zoektocht naar een andere vereniging gestart is.

Zekerheid
Er is nog altijd een mogelijkheid dat de twee partijen elkaar alsnog vinden als het gaat om een nieuwe overeenkomst, maar daar op wachten zou voor de aanvaller een groot risico betekenen.  ,,SteDoCo heeft mij aangegeven dat men nog even wilde wachten met het verlengen van mijn aflopende contract. Het wachten was op de maand januari want dan was het plan dat er weer wedstrijden gespeeld zouden worden, maar dat gaat zoals het er nu naar uitziet allemaal langer duren. Ik snap de club ook wel, maar ik moet ook verder. Alle clubs zijn momenteel bezig om de selectie te maken voor komend seizoen. SteDoCo heeft ook nog geen definitieve keuze gemaakt of men met mij door wil en daarom wil ik nu ook andere clubs de mogelijkheid geven om met mij te praten. Het is voor mij niet de bedoeling dat ik pas zekerheid heb als het nieuwe seizoen al begonnen is, ik wil ook de hele voorbereiding meemaken met een club.”, aldus Vicento tegenover Voetbal247.

Vijf treffers
Het seizoen 2020/2021 kende niet de start waarop Vicento hoopte. ,,Ik kende in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een valse start, ik was toen niet helemaal fit. Toen de competitie begon had ik geen basisplaats en de ploeg die er toen wel stond bleef maar punten pakken. De trainer had dus geen reden om te wisselen. Ik werd steeds fitter en was er klaar voor om weer te laten zien wat ik in huis had en toen werd door corona de competitie stilgelegd. Toen kreeg ik dus ook niet meer de kans om mij te bewijzen.  Het seizoen daarvoor, toen ik in januari bij SteDoCo kwam, speelde ik zes wedstrijden en scoorde vijf keer. Ze weten dus wat ik kan.

,,Ik ben totaal niet moeilijk als het gaat om een mogelijk nieuwe club. Het gevoel moet goed zijn, dat is het belangrijkste.

Gewoon lekker voetballen
Vicento speelde in het begin van zijn loopbaan vier seizoenen in het eerste elftal van ADO Den Haag. Hij kwam tot 88 wedstrijden waarin hij veertien keer het net van de tegenstander wist te vinden. Daarna volgde er een Grieks avontuur en speelde hij in het betaalde voetbal voor Willem II en Helmond Sport. Als het gaat om een nieuwe club heeft hij slechts één eis, hij moet er gewoon weer lekker kunnen voetballen. De divisie of klasse waar de club uitkomt is van ondergeschikt belang.  ,,Ik ben totaal niet moeilijk als het gaat om een mogelijk nieuwe club. Het gevoel moet goed zijn, dat is het belangrijkste. Ik woon zelf vlakbij Breda , maar de afstand maakt mij ook helemaal niet zo veel uit. Ik heb gespeeld in de Eredivisie, in Griekenland, de Eerste Divisie, Tweede Divisie en nu in de Derde Divisie en ik wil nu gewoon lekker voetballen. Als het klikt met de club, de trainer en de spelersgroep waar ik mijzelf kan zijn dan is dat nu mijn prioriteit. Als ik het naar mijn zin heb ga ik vanzelf mijn vorm vinden waardoor ik van waarde kan zijn voor een team.  Ik wil echt luisteren naar iedere club die een gesprek met mij aan wil gaan, waarom zou ik mij ergens te groot voor moeten voelen? Iedereen die mij kant zal je ook zeggen dat ik een hele normale jongen ben binnen de groep. Ik spreek ook echt nog steeds jongens van iedere ploeg waar ik in het verleden mee gespeeld heb. Dat vind ik echt mooi. Ik ben nu natuurlijk ook op zoek naar zekerheid want ik heb een gezin, dus wil ik ook graag weten waar wij aan toe zijn.”

ADO Den Haag
Op de vraag op welke periode hij met het beste gevoel naar terugkijkt had Vicento weinig tot geen bedenktijd nodig. ,,Dat was zonder twijfel bij ADO Den Haag. Het jaar van de Tsaar, die documentaire zie je nog vaak op televisie voorbij komen. Sommige mensen beginnen daar tegen mij nog steeds over. Het is nu bijna elf jaar geleden, maar wat wij toen hebben neergezet was uniek. Winnen in de Amsterdam Arena, winnen bij PSV uit en winnen van Feyenoord. We werden uiteindelijk vijfde op de ranglijst en toen haalden wij de voorronde van de Europa League. Daarna is ADO daar niet meer in de buurt geweest. Ik ben er trots op dat ik daar een onderdeel van mocht zijn en toen haalde ik ook Jong Oranje. Ook de periode bij Willem II was mooi toen wij daar kampioen werden van de Eerste Divisie en promoveerden naar de Eredivisie. Meestal beginnen mensen als ze over mijn loopbaan praten over de schwalbe die ik destijds maakte bij ADO in de Arena tegen Ajax, maar er was toch wel meer dan dat”,  besluit Vicento zijn verhaal.

Naast het aflopende contract van Vicento heeft SteDoCo ook aangegeven de contracten van Giovanni Hiwat en Wesley Pollemans voorlopig nog niet te verlengen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD