maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSteDoCo dwingt promotie af met klinkende zege op Capelle

SteDoCo dwingt promotie af met klinkende zege op Capelle

Het verblijf van Capelle in de Derde Divisie Zaterdag hangt aan een zijden draadje. Op het eigen sportpark ’t Slot kon de ploeg van Ron Timmers vandaag niet voortborduren op de uitzege van afgelopen week (0-1). De gasten hadden de controle over de wedstrijden en waren genadeloos de aanval. Goals van Schröder, Pollemans en Buist waren de Capellenaren fataal in het 0-3 verlies en dus dreigt de aftocht naar de Hoofdklasse.

Op het eigen sportpark ’t Slot moest Capelle de missie om in de Derde Divisie Zaterdag te blijven zaterdagmiddag af maken tegen SteDoCo. Afgelopen dinsdag wonnen de Capellenaren al met 0-1 in Hoornaar dus was de taak voor het team van trainer Ron Timmers simpel: de voorsprong vasthouden.

Dreigend begin Capelle
Het eerste gevaar in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Capelle’s speler van het jaar Olaf van der Sande (tevens genomineerd voor Speler van het Jaar Derde Divisie Zaterdag door Voetbal247) werd diepgestuurd maar kon SteDoCo keeper Mark Smith niet passeren. Ook de tweede goede mogelijkheid voor de thuisploeg volgde snel toen matchwinner uit de heenwedstrijd, Bram de Bruin, Angelo Vyent de kans bood. Het schot van de linksbuiten belandde echter in het zijnet, maar de toon was gezet. Twee goede kansen voor Capelle binnen vijf minuten spelen terwijl de gasten nog niet in gevaarlijke positie waren gekomen. Het eerste gevaar van de gasten kwam pas na elf minuten spelen toen middenvelder Joran Schröder een kopkans kreeg op niet al te veel afstand van keeper Bradly van der Meer, maar de bal ontbrak kracht en richting en was zodoende een gemakkelijke prooi voor de doelman.

Bordjes weer in evenwicht
Het gevaar kwam dus letterlijk uit lucht en in de zestiende minuut kon SteDoCo zelfs scoren. Uit een corner was het nu Remco Buist die goed kon inkoppen en daarmee de stand over twee wedstrijden weer gelijk trok. Geen dubbeltellende uitdoelpunten in de play-offs, dus beiden ploegen moesten weer vanaf 0 beginnen. Het duurde niet lang of Bram de Bruin had zijn ploeg vanaf de aftrap af alweer op voorsprong gezet. De middenvelder dribbelde de complete verdediging van SteDoCo aan de kant, maar doelman Smith voorkwam een schitterende goal. De ploeg van Frans Adelaar had dus al drie grote kansen tegengehad, maar was wél de enige ploeg die de bal over de vijandige krijtstreep wist te werken. Aan effectiviteit dus geen gebrek bij de uitploeg.

Het gevaar van Capelle nam naarmate de wedstrijd dichter naar de rust toe ging steeds meer af. SteDoCo was feller en won meer duels. Capelle werd steeds vaker al op eigen helft vastgezet en moest het steeds vaker op de counter gokken. Nog steeds had de equipe van Timmers geen passend antwoord op de hoge ballen van de uitploeg. Vrijwel elke bal die de lucht in ging was voor een SteDoCo-speler en leidde automatisch tot een dreigende situatie. Tot veranderingen in de score leidde het voor de rust echter niet.

Déjà vu
Ook in de tweede helft was het begin weer de Capellenaren. Middenvelder Sandin Avdic creëerde zelf de mogelijkheid tot een schot vanaf een meter of 20, maar zag zijn schot klem komen te zitten in de reclameborden boven het goal van Smith. Het leek of er zich een kopie afspeelde van de eerste helft, want ook nu kwam SteDoCo weer tot scoren uit een van de eerste mogelijkheden. Schröder was het meest attent bij een rebound en zette zo de 0-2 op het bord. Een stand die zou betekenen dat SteDoCo zou promoveren naar de Derde Divisie Zaterdag. Capelle moest nu vol aan de bak om de boven het hoofd hangende degradatie-eindstrijd tegen Ajax amateurs in het laatste half uur te voorkomen.

De klok begon dus te tikken en het was tijd voor verandering. Coach Timmers bracht Marvin van der Made als stormram in de plaats van middenvelder Avdic. Tot echte mogelijkheden leidde het zeker niet. Het waren de gasten die telkens voor gevaar zorgden. Qua felheid en duels was er maar één ploeg die aanspraak maakte op dat begeerde plekje in de Derde Divisie, en dat was de ploeg van Adelaar. De echte vorm ontbrak bij de thuisploeg: iets wat SteDoCo juist veel kracht gaf. Bovendien hoefden de Hoornaarders niet meer met spel te maken en kon het anticiperen op de fouten van Capelle. Een ideale situatie met nog ruim tien minuten op het bord.

K.O.
In de 81 minuut viel het doek definitief voor Capelle. Wéér was SteDoCo scherper en was het wéér raak uit een rebound. Dit keer kreeg Wesley Pollemans de bal voor de voeten zag belanden en zodoende was de 0-3 een feit. Dit uiteraard tot enorme vreugde van de supporters van de uitploeg die de reis naar Capelle hadden gemaakt. De berusting sloeg toe bij Capelle, wetende dat het degradatie zal moeten afwenden in de herkansingswedstrijd tegen Ajax amateurs aanstaande zaterdag. Op basis van deze wedstrijd valt daar niets op aan te merken. Op de beide beginfases van de helfden na, kon Capelle vandaag niet genoeg leveren tegen het prima spelend SteDoCo. Uitstekende prestatie van Frans Adelaar en Co.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD