zondag, mei 22, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSTEDOCO-DVS’33: RENDEMENT WINT VAN VELDOVERWICHT! 

STEDOCO-DVS’33: RENDEMENT WINT VAN VELDOVERWICHT! 

Bovenstaande conclusie mocht terecht getrokken worden na afloop van de wedstrijd in de  3e Divisie Zaterdag tussen Stedoco en het Ermelose DVS’33. 

DVS’33 had in dit duel het meeste balbezit; Stedoco kreeg 3 kansen die evenzovele malen  een doelpunt opleverden. Maar deze overwinning afdoen met dit ene zinnetje geeft te weinig glans aan de zege van de  ploeg van Frans Adelaar. 

Frans Adelaar: Prima teamprestatie en een groot compliment! 

Frans Adelaar vatte na afloop de prestatie als volgt samen: “ Deze overwinning is een prima  teamprestatie vooral als men bedenkt dat we de laatste 14 dagen twee zaterdagen niet  hebben kunnen spelen vanwege Corona en de laatste 10 dagen slechts 3x getraind hebben.  Ik moet de ploeg dan ook een groot compliment maken; zij hebben DVS’33 heel knap partij  gegeven, optimale inzet, werklust en spirit getoond met als resultaat deze 3-1 zege op een  ploeg die knap kan voetballen”. 

DVS-trainer Peter Wesselink liet zijn “architect” Stef Nijland op de bank beginnen. De  resultaten van de afgelopen weken waren geen reden voor hem om het team te gaan  veranderen. 

Aan de andere kant moest Frans Adelaar het nog doen zonder Giovanni Hiwat, Ibi Toure en  de nog steeds geblesseerde doelman Stephan Veenboer, die overigens prima vervangen  wordt door Petar Stoskovic. 

De wedstrijd was amper twee minuten oud of er kon al gejuicht worden aan de Groeneweg  in het Zuid-Hollandse Hoornaar. Een vrije trap op links van Guytano dos Santos was precies  op maat voor Ingo van Weert die koppend de thuisclub verrassend op 1-0 bracht.  Een bliksemstart! 

DVS’33 kon daar in het verdere verloop van de eerste helft weinig tegenover stellen want  een schot “net over” van Benjamin Roemeon en een afstandsschot “ver naast” van Tarik  Evre waren de enige wapenfeitjes die niet of nauwelijks indruk maakten op de Stedoco verdediging. 

Bij Stedoco was vanmiddag het duo Joran Schröder en Olivier Pilon ongelukkig. Zij werkten  weliswaar keihard, maar in de combinatie liep het totaal niet. 

Na 32 minuten werd het nog erger voor de elf van Wesselink. Opnieuw stond Dos Santos aan de basis van dit doelpunt. Hij kreeg een korte corner terug  van Vincent Verheul, zette voor op Steven Edwards die strak inkopte en Stedoco op 2-0  bracht. Vlak voor rust onderscheidde Petar Stoskovic zich nog door een prima redding  waardoor de marge 2 doelpunten bleef. 

In de tweede helft twee wissels aan DVS kant, die de ploeg duidelijk beweeglijker en  gevaarlijker maakte. Nassim El Ablak en Stef Nijland kwamen erin en dat betekende direct meer aanvallende impulsen voor de geelzwarten. Met name Stef Nijland liet zich gelden en  solliciteerde uitdrukkelijk naar een basisplaats volgende week in het uittreffen tegen  Barendrecht. 

Diezelfde Nijland was ook de man die er voor zorgde dat de wedstrijd weer een echte  wedstrijd werd met meer strijd en een hoger tempo dan in de eerste 45 minuten. In de 49e minuut bracht de ex-prof Nicky van Hilten in stelling die Stoskovic kansloos liet (2-1). 

In deze periode moest Stedoco alle zeilen bijzetten om het aanvallende DVS’33 in te tomen,  maar de Stedoco-achterhoede gaf geen krimp. 

En toen iedereen zijn hart vasthield voor de gelijkmaker viel er een doelpunt aan de andere  kant. Pilon persoonlijk was het die zijn ex-club definitief de das om zou doen door op  bijzonder fraaie wijze de 3-1 aan te laten tekenen; uiteindelijk voldoende om de zege binnen te halen. Op rechts brak de ex-DVS’er door, liet een strak schot los dat tot ieders verbazing,  inclusief die van doelman Daan Huiskamp , in de uiterste bovenhoek verdween. 

OLIVIER PILON: HET WAS EEN BEWUST SCHOT! 

En terwijl iedereen dacht aan een toevalstreffer was dat pertinent niet het geval. Olivier Pilon: “Nee hoor, het was een bewust schot. Ik zag niemand meekomen en dacht laat  ik het maar proberen vanuit een lastige hoek en het lukte. Ik was er wel blij mee want ik heb  tot op heden veel pech gehad bij Stedoco. Regelmatig geblesseerd in de voorbereiding  waardoor Joran en ik nog niet echt veel samen hebben kunnen spelen en daarna  Coronaperikelen. Hopelijk kunnen we onze zegereeks van de afgelopen wedstrijden  volgende week een vervolg geven”. 

Deze nieuwe treffer was duidelijk een forse tegenvaller voor DVS. Peter Wesselink  probeerde de bakens nog wel te verzetten door optimaal te wisselen maar het mocht niet  baten. Petar Stoskovic redde nog enkele malen nog waardoor de voorsprong behouden bleef. Zwaarbevochten doch verdiende zege voor Stedoco. 

Stef Nijland: Blij dat ik weer van de partij was! 

Stef Nijland, de architect van DVS was blij na afloop. Weliswaar niet met het resultaat maar  wel dat hij weer van de partij was. 

“De goede resultaten in de laatste wedstrijden waren voor onze trainer de reden om niets te gaan veranderen hetgeen betekende dat ik op de bank moest beginnen. Het ging goed  vandaag; met name in de tweede helft ging het omschakelen wel redelijk goed; alleen we  konden vanmiddag geen vuist maken”. 

Volgende week weer in de basis? 

“Dat is niet aan mij maar aan Peter(redactie: trainer Peter Wesselink). Ik heb gelukkig geen  last meer van mijn blessures die opspeelden dus ik ben er klaar voor”. 

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]