dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29'Staking spelers Achilles '29 op het nippertje voorkomen'

‘Staking spelers Achilles ’29 op het nippertje voorkomen’

De clubleiding van Achilles ’29 heeft op het nippertje een staking van haar spelers weten te voorkomen, meldt De Gelderlander. De Groesbeekse club kampte met een achterstand op haar salarisbetaling aan zowel de selectie van vorig seizoen als de huidige spelersgroep.

Niet trainen
Volgens de krant, die zich baseert op meerdere bronnen, kreeg de vorige selectie nog een deel van haar loon over de maand juni. De huidige spelersgroep wachtte nog op een deel van haar betaling over juli. De spelers zouden hebben gedreigd om donderdag als staking niet te zullen trainen wanneer de achterstand niet uiterlijk vandaag zou zijn weggewerkt.

Extreem moeilijke periode
Hoewel Achilles’29 volgens voorzitter Harrie Derks ,,een extreem moeilijke periode doormaakt”, lukte het de club om vandaag haar salarisachterstand in te lopen. Over vier dagen dienen wettelijk gezien echter wel alsnog de lonen over augustus te worden betaald, maar volgens Derks gaat dat lukken.

Boete
Achilles ’29 wijt het acute liquiditeitstekort aan een boete van 72 duizend euro die de KNVB de club oplegde vanwege incomplete financiële stukken in haar tijd waarin het nog in de Jupiler League speelde. Die boete werd ingehouden van de tv-gelden over vorig seizoen.

Braziliaanse lening
Al langer doen verhalen de ronde over financiële problemen bij de ambitieuze Gelderse club. Verschillende media brachten in het verleden berichten dat de club zou kampen met een schuld van drie miljoen euro, terwijl het eveneens De Gelderlander was die in mei van dit jaar berichtte dat Achilles’29 een lening van vijf miljoen euro zou hebben afgesloten bij een Braziliaanse bank. Over de situatie bij de Groesbeekers schreven wij eerder dit artikel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD