maandag, november 29, 2021
HomeUitgelicht'Sportwedstrijden komende weken weer zonder publiek'

‘Sportwedstrijden komende weken weer zonder publiek’

Volgens ingevoerde bronnen van de NOS en RTL Nieuws gaat het demissionaire kabinet vanavond tijdens de persconferentie onder andere aankondigen dat sportwedstrijden mogen doorgaan, maar wel zonder publiek gespeeld dienen te worden.

Het pakket maatregelen zou gelden voor de komende drie weken en wordt afgekondigd vanwege de oplopende besmettingscijfers en stijgende ziekenhuisbezetting. De maatregel zou ook betekenen dat de Spakenburgse derby zonder publiek gespeeld dient te worden, mits deze niet bij voorbaat al worden afgelast.

Ook aan het begin van de coronapandemie werd enkele weken zonder publiek gespeeld in het topamateurvoetbal. Dat zorgde voor veel discussie bij clubs, die stelden dat zonder publiek men te veel recette en kantine-inkomsten mist en doorvoetballen daarmee financieel desastreus zou zijn. Kort daarna werd de competitie in zijn geheel stilgelegd en niet meer afgemaakt.

De KNVB heeft nog niet gereageerd op de naderende ingrijpende maatregel. Feit is verder dat er al enkele weken geen volledige speelrondes worden gespeeld vanwege coronabesmettingen binnen diverse selectie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS