maandag, augustus 15, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSportlust-coach Loenen: 'Harkemase Boys joeg ons het hele veld over'

Sportlust-coach Loenen: ‘Harkemase Boys joeg ons het hele veld over’

Sportlust ’46 zal lang niet hebben gedacht dat er tegen Harkemase Boys wat te halen viel, want de Woerdense formatie had lange tijd totaal geen grip op de wedstrijd. Tot de Friezen onverwacht de teugels lieten vieren.

,,Het was ongelooflijk dat deze wedstrijd opeens kantelde”, blikt Sportlust-coach Patrick Loenen terug in het AD. ,Harkemase Boys joeg ons het hele veld over. Fysiek zijn die Friezen ijzersterk. Ik wist dat, maar kon geen goed plan verzinnen. Een beetje inzakken en counteren. Maar daar kwamen we niet eens aan toe. Ik vertelde mijn collega Jan Piet Bosma na afloop dat wij op dezelfde wijze de boot in gingen tegen VVSB, maar het ging me te ver om ‘sorry’ te zeggen.”

Spits Mark van der Weijden voegt eraan toe: ,,We hadden geen grip op Harkemase Boys. Die gasten gingen vol voor elke bal. Door dat jagen kwam er geen bal in de voorhoede. Na de 0-1 zagen we het even somber in. Daarom verbaasde het ons dat Harkemase Boys terugzakte en ons liet komen. Dat was ons geluk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS