dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSportlust '46 pakt in slotfase periodetitel tegen fel strijdend Odin '59

Sportlust ’46 pakt in slotfase periodetitel tegen fel strijdend Odin ’59

Odin ’59 zag de afgelopen jaren Eelke de Graaf, Jordi Tiktak, Nigel Hardenberg, Tim van Gelder, Mitchel Bormann, Jeffrey Kleybroek, Billy Tavares, Koen Tros, Sietse Brandsma en Jim Hulleman vertrekken en moet met een afgeroomd elftal zich staande zien te houden in de derde divisie. Tegen topclub Sportlust ’46 – dat de periodetitel won- werden de verschillen blootgelegd, 3-1.

Trainer Alex Geernaert miste Sam Aarts, Clifton Gorissen, spits Luke Vahle,  Sem van Amersfoort en Joey Kooge en Kick Groot en bracht in de tweede helft de 18-jarige Gianluca Muller binnen de lijnen.

Een wereld van verschil met de ploeg van Patrick Loenen die beschikt over Mark van der Weijden en – sinds kort-  over Fouad Belarbi.

Mark van der Weijden zorgde voor de 1-0, maar Ahmed al Mahdi, die ook al vertrekt uit Heemskerk, zorgde voor de gelijkmaker. Sportlust moest winnen om de periodetitel in de wacht te slepen, maar het was pas tien minuten voor tijd toen de Heemskerkse muur instortte.

 

Het werd toen ook al duidelijk dat de tussenstanden op de andere velden zeer gunstig waren. DVS ‘33 stond na een uur op achterstand tegen HSV Hoek en Excelsior ‘31 en Sparta Nijkerk stonden gelijk. De Woerdenaren drongen intussen meer en meer aan.

Na tachtig minuten voetbal werd de ban gebroken, invaller Fouad Belarbi bewees met twee treffers meteen zijn waarde. De derde was van doorslaggevend belang voor de periodewinst.

En passant bleek Sportlust’46 door de zege tevens koploper-op-doelsaldo te zijn met 29 punten uit 14 duels.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD