donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Tweede Divisie 'Spookdoelpunt' helpt AFC langs Spakenburg

‘Spookdoelpunt’ helpt AFC langs Spakenburg

AFC heeft – zij het moet de nodige moeite – een zege geboekt op bezoek bij Spakenburg. Na afloop zal vooral worden nagesproken over de 0-1 van Yordi Teijsse, waarbij de grensrechter tot woede van coach John de Wolf ervan overtuigd was dat de bal achter de lijn was geweest.

- Advertentie -

Spookdoelpunt
Spakenburg-trainer John de Wolf sprak vooraf al dat zijn elftal mikt op de omschakeling en dat bleek ook op eigen veld tegen AFC. De Amsterdammers kregen de regie, waar Spakenburg loerde op de tegenaanval. Het leverde Jordi Bitter na tien minuten een behoorlijke kans op toen hij Magid Jansen op snelheid aftroefde. Een paar minuten later kwam AFC fortuinlijk aan de leiding toen eerst Raily Ignacio op de lat kopte, waarna Yordi Teijsse in de rebound op doel kopte. Doelman Leon ter Wielen had een knappe reflex in huis, maar volgens de grensrechter was de redding achter de lijn, waardoor scheidsrechter Daan Schapen AFC een treffer toekende: 0-1. De Wolf maakte zich zo boos over dat doelpunt dat hij naar de tribune werd gestuurd.

Knappe treffer Bitter
Lang kon de koploper niet genieten van de voorsprong, want Bitter draaide na een voorzet van Argjend Selimi goed weg en gleed de bal langs doelman Zonneveld: 1-1. Het zorgde er bovendien voor dat het duel ook qua spelbeeld in evenwicht kwam en Spakenburg steeds meer regie teruggreep. Vlak voor rust was er echter alsnog een voorsprong voor AFC, doordat zowel Tom van der Neut als Barry Beijer kunnen persoonlijke duels verloren en Teijsse slim de 1-2 binnentikte.

Spakenburg verzuimd gelijk te maken
Na de pauze moest Spakenburg nog meer komen en deed het dat ook. Via Bitter kreeg het al snel in de tweede helft een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller schoof de bal net voorlangs. Twintig minuten voor tijd leek Van der Neut dan de 2-2 binnen te koppen, maar hij had niet gerekend op Milan Hoek die op de lijn redding bracht. Kort daarna was Matthijs Jesse dichtbij de onderscheiding tot supersub, maar in zijn eerste actie omspeelde hij doelman Ter Wielen, maar werd zijn te zachte inzet net op tijd van de lijn gehaald.

Belangrijke zege
In de slotfase was Bitter opnieuw dichtbij zijn tweede treffer, maar hij kopte in kansrijke positie over. Met hangen en wurgen bleef AFC op de been en boekte het een belangrijke zege in de titelrace. Het zet daarin Spakenburg op twaalf punten achterstand en voert de druk op IJsselmeervogels, dat vanavond tegen VVSB speelt, verder op om bij te blijven.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES