Volg ons

Cambuur Leeuwarden

Spitsen belangrijk voor FC Eindhoven en Cambuur

Spitsen belangrijk voor FC Eindhoven en Cambuur

FC Eindhoven heeft vanavond de eerste zege onder de nieuwe trainer David Nascimento geboekt. RKC Waalwijk werd mede met dank aan twee goals van Mart Lieder met 3-1 opzij geschoven. SC Cambuur won dankzij twee doelpunten van Martijn Barto met 2-1 van Go Ahead Eagles.

 

FC Eindhoven – RKC Waalwijk

In Eindhoven schotelden de beide ploegen de toeschouwers een matig duel voor. Wie anders dan Mart Lieder zette Eindhoven na tien minuten al koppend op voorsprong. Vervolgens kreeg RKC Waalwijk na een halfuur een penalty toegewezen vanwege hands van Doriano Kortstam. In eerste instantie wist Ruud Swinkels nog redding te brengen, maar in de rebound scoorde Dylan Seys toch de gelijkmaker. De stand bleef niet lang gelijk, want wederom Lieder en Jellert van Landschoot zetten Eindhoven voor rust nog op een comfortabele 3-1 voorsprong. In de tweede helft zag Eindhoven goals van Abdelmalek El Hasnaoui en Tibeau Swinnen nog afgekeurd worden en kreeg RKC nog een paar kansjes, maar (reglementair) gescoord werd er niet meer.

Cambuur – Go Ahead Eagles

Cambuur kwam flitsend uit de startblokken, Martijn Barto scoorde namelijk al na tien minuten de openingstreffer. Hierna voor beide ploegen een aantal grote kansen, ware het niet dat Cambuur via wederom Barto op een 2-0 voorsprong kwam. Deze goal gaf Cambuur duidelijk een boost en Go Ahead mocht niet klagen dat het met slechts een 2-0 achterstand aan de thee ging. Na de rust een beter Go Ahead, met vrijwel onmiddellijk de aansluitingstreffer als gevolg. Doelpuntenmaker nieuwkomer Bruno Andrade. Go Ahead zette nog wel aan, maar wist niet meer te scoren. Eindstand 2-1.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Cambuur Leeuwarden