Volg ons

Derde Divisie

Spijkenisse boekt cruciale zege op ONS, DVS’33 vernedert Magreb ’90

Spijkenisse boekt cruciale zege op ONS, DVS’33 vernedert Magreb ’90

Spijkenisse en Harkemase Boys hebben goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Beide clubs wonnen van respectievelijk ONS Sneek (3-0) en Jong FC Twente (0-1). DVS’33 haalde uit op bezoek bij Magreb ’90 (1-7) en ACV verloor dure punten na een 1-3 nederlaag tegen Jong FC Groningen.

Spijkenisse – ONS Sneek
ONS Sneek had een grote stap naar handhaving kunnen zetten als het drie punten zou meenemen uit Spijkenisse, maar het liep anders. De thuisploeg ging vanaf het beginsignaal op haar karakteristieke aanvallende wijze op jacht naar treffers. De ploeg van Peter Wubben had echter een strafschop na hands in de Friese verdediging nodig om de leiding te nemen. Het was Michael van Dommelen die raak schoot: 1-0. Na een uur spelen maakte Adams er 2-0 van. Een kwartier voor tijd zorgde Van Dommelen met zijn tweede voor de beslissing.

Magreb ’90 – DVS ’33
Op sportpark Papendorp zagen de toeschouwers een ware schiettent. Al na vijf minuten opende Dennis Hollart de score voor DVS’33. Mike Ahrens tekende daarop voor de 0-2. Halverwege de eerste helft betekende een afstandsschot van Maurice de Ruiter de 0-3 en diezelfde De Ruiter kon enkele minuten later vanaf de strafschopstip de 0-4 binnenschieten. Daarmee was DVS nog niet uitgeraasd. Benjamin Roemeon bracht de ruststand op 0-5. Na de pauze gingen de Ermeloërs vrolijk verder in hun scoringsdrift. De Ruiter tekende al na vier minuten voor zijn derde, de 0-6. Daarna na DVS’33 pas was gas terug. Een kwartier voor tijd redde Magreb de spreekwoordelijke eer met de 1-6, maar een tweede strafschop voor DVS, ditmaal benut door Van Warven, zorgde voor een 1-7 eindstand.

Jong FC Twente – Harkemase Boys
Harkemase Boys pakte drie hele belangrijke punten op bezoek bij Jong FC Twente. Dennis van Duinen maakte vlak na rust de enige en dus winnende treffer met een kopbal: 0-1. Beide teams hadden in de eerste helft hun kansen gekregen, maar niet benut. In het laatste kwartier kwam Harkema nog flink onder druk, maar de ploeg van coach Henk Herder hield stand.

ACV – Jong FC Groningen
ACV werd de verliezer van het weekend in de strijd om degradatie. De Assenaren verloren met 1-3 van Jong FC Groningen. De Groningse beloften liepen al voor rust uit naar 0-3. Pas in blessuretijd van de tweede helft werd ACV via Jonah van der Werf een eretreffer gegund.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie