dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpeler van het jaar | Tweede Divisie: Daan Blij (Excelsior Maassluis)

Speler van het jaar | Tweede Divisie: Daan Blij (Excelsior Maassluis)

Het gehele seizoen lang nomineerde de redactie van Voetbal247.nl wekelijks op maandag de drie beste spelers per speelronde. In samenwerking met de trouwe Facebookvolgers en kozen jullie vervolgens de winnaar. Aan het einde van het jaar maken we de balans op en kiezen we de Speler van het Jaar. Wie was dit seizoen de allerbeste? Na een week stemmen mag het hoge woord er eindelijk uit! De redactie en bezoekers van Voetbal247.nl kozen als Speler van het Jaar in de Tweede Divisie: Daan Blij (Excelsior Maassluis)!

Uitverkiezing
We nomineerden daarvoor vorige week zes kanshebbers en jij kon een week lang stemmen op jouw favoriet. Dat deden jullie massaal, waarvoor onze grote dank! In onze ogen is een uitverkiezing het meest waardevol als het zowel een publieksprijs als een ‘juryprijs’ is. Om de winnaar te bepalen telde daarom de rankschikking van jullie stemmen op onze Facebook-pagina voor 50 procent, net als de rankschikking die de redacteuren en verslaggevers van Voetbal247.nl maakten. Die lijstjes legden we naast elkaar, zoals verderop in dit artikel te zien is.

MVP
Wie dit seizoen aan Excelsior Maassluis dacht, kon niet om Daan Blij heen. De aanvaller met de fijne techniek kende dit seizoen zowel individueel als collectief een uitermate sterk jaar met de Tricolores. Onder leiding van coach Dogan Corneille bloeide de iets wat grauwe en moeizame middenmotor van het vorige seizoen (tevens kampioen gelijkspel) in 2018/2019 op tot een mooie Tweede Divisie-vlinder die een ijzersterk seizoen bekroonde met een uitstekende tweede plaats achter kampioen AFC. Dogan Corneille smeedde van een groep talenten en ervaren rotten een ideale mix die het elke club zeer lastig kon maken. Zoals elk team hadden ook de Maassluizers één echte vedette: Daan Blij. De 25-jarige aanvaller was een essentiële pion in het aanvalsplan van Corneille en veranderde dit seizoen in een ware killer. Waar de Bundesliga en het Nederlands elftal jarenlang Arjen Robben hadden, waren veel goals van Blij dit jaar te vergelijken met die van Robben. Vaak startend vanaf de rechterkant, sneed hij dan naar binnen en krulde de bal met links in de verre hoek. Waar Blij de afgelopen jaren nooit meer scoorde dan 5 keer per seizoen, verviervoudigde de Rotterdammer zijn aantal dit seizoen bijna en bleef de teller uiteindelijk staan op 18 goals. 3 goals meer dan in zijn voorgaande 5 seizoenen! Dat plus de 7 assist maakte Blij de MVP van de Tricolores.

Publiekslieveling
De publiekslieveling op Sportpark Dijkpolder speelt al sinds het seizoen 2016/2017 bij Excelsior Maassluis en besloot halverwege afgelopen seizoen daar ook gewoon volgend jaar wéér actief te zijn. De goede prestaties van de 25-jarige Rotterdammer waren ook voor de andere clubs niet onopgemerkt gebleven, maar al snel verzekerde zijn club zich voor nog een jaartje van de diensten van “Happy”. Dit tot grote tevredenheid van zowel speler als club: ,,Ik ben blij om volgend jaar weer onderdeel te zijn van Excelsior Maassluis. Ik heb het erg naar me zin en voel veel waardering vanuit de club en mijn teamgenoten. Daarnaast is het ook mooi dat deze groep grotendeels bij elkaar zal blijven”, stelde Blij op de clubsite.

Fotofinish
De strijd om het goud was een nek-aan-nek-race met IJsselmeervogels-middenvelder Mike van de Laar en HHC Hardenberg-spits Rob van der Leij. Waar de bezoekers van Facebook Mike van de Laar als favoriet hadden, stemden de redactie meer op Blij. Alle 3 de spelers eindigden met het gelijke aantal punten (8), maar op basis van de volgorde van de uitkomst van de redactiestemmen, gaat de Gouden Schoen dit jaar naar Maassluis. Door deze overwinning volgt Blij Katwijk-spits Marciano Mengerink op die de eerste Voetbal247.nl Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. Gefeliciteerd met de overwinning, Daan! Wij komen binnenkort langs om hem aan je uit te reiken en zullen daar uiteraard op Voetbal247.nl verslag van doen.

Uitslag

Zoals al genoemd was het dus een zeer spannend slot. Van de Laar & Van der Leij bereikten hetzelfde aantal punten, maar omdat Blij hoger was geëindigd in de ranglijst van de Voetbal247-redactie, gaat de tweede editie van de gouden schoen dit jaar naar Maassluis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD