donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpeler van het jaar | Derde Divisie Zaterdag: Nick van Staveren (vv...

Speler van het jaar | Derde Divisie Zaterdag: Nick van Staveren (vv Noordwijk)

Het gehele seizoen lang nomineerde de redactie van Voetbal247.nl wekelijks op maandag de drie beste spelers per speelronde. In samenwerking met de trouwe Facebookvolgers en kozen jullie vervolgens de winnaar. Aan het einde van het jaar maken we de balans op en kiezen we de Speler van het Jaar. Wie was dit seizoen de allerbeste? Na een week stemmen mag het hoge woord er eindelijk uit! De redactie en bezoekers van Voetbal247.nl kozen als Speler van het Jaar in de Derde Divisie Zaterdag: Nick van Staveren (vv Noordwijk)!

Uitverkiezing
We nomineerden daarvoor vorige week zes kanshebbers en jij kon een week lang stemmen op jouw favoriet. Dat deden jullie massaal, waarvoor onze grote dank! In onze ogen is een uitverkiezing het meest waardevol als het zowel een publieksprijs als een ‘juryprijs’ is. Om de winnaar te bepalen telde daarom de rankschikking van jullie stemmen op onze Facebook-pagina voor 50 procent, net als de rankschikking die de redacteuren en verslaggevers van Voetbal247.nl maakten. Die lijstjes legden we naast elkaar, zoals verderop in dit artikel te zien is.

Gewicht in goud waard
Wat was hij belangrijk in de race om het kampioenschap! Samen met zijn club Noordwijk was Van Staveren bezig aan zijn eerste seizoen in de Derde Divisie Zaterdag. En wat voor seizoen werd het! Als promovendus veroverde de ploeg van Kees Zethof de titel na een strijd met o.a. het gerenommeerde Quick Boys, DVS’33 en mede nieuwkomer HSV Hoek. Hadden de Noordwijkers ook kampioen geworden zonder de uitermate belangrijke goals van de 23-jarige spits? Dit zullen we nooit weten, maar dat de goals van enorme waarde waren is een feit. Dé uitschieter was wel de thuiswedstrijd tegen DOVO. Waar de spits zijn ploeg de 1-0 had bezorgd, zag hij deze in de tweede helft omgedraaid worden tot een 1-3 achterstand. In die fase van de competitie was puntverlies funest en kon het de titel kosten. Waar de fans van Noordwijk al treurden, begon daar ineens de Nick van Staveren-show. De aanvaller boog eigenhandig de 1-3 om in een 4-3 zege en bezorgde zijn ploeg 3 superbelangrijke punten in de titelrace die uiteindelijk door de Noordwijkers werd gewonnen.

Niet onomstreden
Dat Van Staveren zo’n belangrijke rol in de titelrace heeft gekregen, was in het begin van het seizoen zeker niet voor de hand liggend. De spits was in de eerste 10 wedstrijden van het seizoen alles behalve een basisspeler in de equipe van Zethof en moest het voornamelijk doen met invalbeurten en tot scoren kwam de sympathieke aanvaller maar zelden. Pas na twee goede invalbeurten tegen DOVO en Achilles’29 (waarin hij allebei scoorde) besloot de trainer Van Staveren een plek in de basis te geven en de rest is geschiedenis. Geen minuut werd er meer gemist en uiteindelijk liep ook de doelpuntenteller flink op. In de 28 wedstrijden waarin de aanvaller dit seizoen zijn opwachting maakte, scoorde hij 15 maal.

Overall the best
Zoals te zien is in de uitslag, was Van Staveren zowel bij de redactie als bij de bezoekers niet winnaar qua punten. Echter, door het gecombineerde klassement en de bij-elkaar-opgetelde punten komt de aanvaller van Noordwijk alleen aan de kop en is dus de winnaar van de Voetbal247.nl Gouden Schoen! Door deze overwinning volgt hij Scheveningen-middenvelder Barry Rog op, die de aller eerste editie op zijn naam mocht schrijven. Volgend jaar zijn beide winnaars dus actief in de Tweede Divisie. Van harte gefeliciteerd met de overwinning, Nick! Binnenkort komen we de schoen aan je uitreiken en uiteraard doen we daarvan verslag op Voetbal247.nl.

Uitslag

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD