donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlUitgelichtSpeler van de WeekSpeler van de Week | Tweede Divisie: Sander Bosma (Noordwijk)

Speler van de Week | Tweede Divisie: Sander Bosma (Noordwijk)

Het cement tussen de stenen; zo zou je middenvelder Sander Bosma van VV Noordwijk kunnen beschrijven. Vaak onopvallend, maar wél bijzonder belangrijk voor het team van trainer Kees Zethof. Afgelopen zaterdag was de middenvelder de man of the match in de 3-2 overwinning tegen grootmacht IJsselmeervogels en kreeg hij zijn verdiende plek in de schijnwerpers. Ook de bezoekers van Voetbal247.nl zetten de 29-verdediger in het zonnetje, want zij verkozen hem tot Speler van de Week in speelronde 3 van de Tweede Divisie!

Als eigen jeugdspeler belangrijk worden in het eerste elftal. Dit is iets wat voor veel spelers een doel is. Voor Sander Bosma is dit inmiddels “mission accomplished”. Als vaste basisspeler in het elftal van de kust-plaats-club is hij wekelijks een belangrijke schakel in de formatie van trainer Kees Zethof. Bosma speelde vrijwel heel zijn carrière voor de rood-witten (op het één-jarige uitstapje naar buurman SJC na), en lijkt ook niet meer weg te denken uit het Noordwijkse voetbal. In 2018 leek er toch een eind te komen aan de samenwerking toen er een overstap naar Van Nispen lonkte. Uiteindelijk besloot hij de stap toch niet te maken en bleef hij actief op Sportpark Duinwetering.

Als motor van het elftal en bron van onuitputtelijkheid is de 29-jarige middenvelder van groot belang en dat bleek afgelopen zaterdag ook maar weer in de 3-2 overwinning op IJsselmeervogels. Ondanks dat hij niet scoorde (en dit wél had moeten doen; klein puntje van kritiek) deelde Bosma de lakens uit en liet hij anderen in hun kracht voetballen. De verkiezing tot Speler van de Week van Speelronde 3 is dan ook helemaal op zijn plaats en belicht op deze manier de man die vaak in de schaduw speelt.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD