dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpeler van de Week | Tweede Divisie: Nick Runderkamp (Quick Boys)

Speler van de Week | Tweede Divisie: Nick Runderkamp (Quick Boys)

Nick Runderkamp lijkt steeds beter zijn draai te vinden bij Quick Boys. Afgelopen zaterdag was hij tegen Scheveningen zelfs de onbetwiste matchwinner door twee vrije trappen op haast identieke wijze raak te schieten.

,,Vanaf die kant neem ik vaak de vrije trappen. Ik heb een goed schot en was daar vandaag gelukkig belangrijk mee. Ze gingen er inderdaad op een zelfde manier in al was de eerste van een grotere afstand volgens mij”, glunderde de voormalig FC Volendam-speler in gesprek met het Leidsch Dagblad.

De middenvelder moest in de zomer van 2020 schakelen van het profbestaan in ‘zijn Volendam’ naar het semi-prof bestaan in de Tweede Divisie. Hij vertrok niet met wrok: ,,Hier kwam ik als klein jongetje binnen en heb er in totaal twaalf jaar gezeten”, stelde de Volendammer bij zijn afscheid. ,,Het was altijd mijn droom in het eerste te mogen spelen. Daarom ben ik trots dat het gelukt is.” Bij FC Volendam leerde hij immers veel: ,,Dat ik bijvoorbeeld niet te lang stil moet staan bij teleurstellingen. Dat ik door moet gaan en vooral positief te blijven. Ik had het allemaal voor geen goud willen missen.”

Niet zo gek dus dat Runderkamp makkelijk lijkt te aarden in dat andere vissersdorp: Katwijk. Zijn teller staat inmiddels op 4 goals en 4 assists uit 10 duels. Mede dankzij zijn aandeel heeft Quick Boys de weg naar boven gevonden en heeft het zich inmiddels genesteld in de subtop.

Runderkamp werd door de bezoekers van Voetbal247.nl verkozen tot Speler van de Week van de Tweede Divisie afgelopen speelronde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD