maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlClubsASWHSpeler van de Week | Tweede Divisie: Luuk Admiraal (ASWH)

Speler van de Week | Tweede Divisie: Luuk Admiraal (ASWH)

Koning, keizer, Luuk Admiraal. Wat hadden de verdedigers van IJsselmeervogels het afgelopen zaterdag ontzettend lastig tegen de pas 19-jarige spits van het bescheiden ASWH. Als een ware luis in de pels van de Vogels leek Admiraal dé sleutel te zijn voor (op z’n minst) een punt in Spakenburg. Helaas voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kwamen de Rooien tóch als winnaar uit de strijd en was de masterclass van haar jonge aanvalsleider niet genoeg. Wél was het genoeg om door de bezoekers van Voetbal247.nl uitgeroepen te worden tot Speler van de Week in speelronde 4 van de Tweede Divisie!

Met pas één puntje uit 4 wedstrijden beleeft ASWH een teleurstellend begin van de competitie. De ploeg van trainer Rogier Veenstra verloor al van TEC, Koninklijke HFC en dus ook afgelopen zaterdag van IJsselmeervogels. Wedstrijden waar veel meer uit te halen viel voor de wit/zwarten en daarom was spits Luuk Admiraal ook nuchter tegenover de verslaggevers van Rijnmond Sport. Zijn individuele prestaties waren leuk, maar het team moet nu toch wel écht punten gaan pakken. Persoonlijk gezien is Admiraal in ieder geval wél sterk aan het seizoen begonnen. In wat hopelijk zijn eerste volledige seizoen op Tweede Divisie-niveau gaat worden, loopt de spits al één-op-één en is hij ook voor het teamspel van groot belang. Afgelopen zaterdag had de defensie van IJsselmeervogels eigenlijk geen grip op hem en leek het echt “zijn” middag te gaan worden. Het begon al met een kopbal op de paal, daarna tekende hij voor de 0-1 en in de tweede helft scoorde Admiraal met een fantastische goal de gelijkmaker. Vlak voor tijd leek hij collega-spits Daniël Wissel een rol als matchwinner cadeau te doen, nadat hij via een dribbelactie de Zeeuw een intikker voor open doel gunde. Helaas pakte Wissel het cadeautje niet uit en eindigde de puike wedstrijd van Admiraal alsnog in mineur toen uiteindelijk de 3-2 voor IJsselmeervogels in het netje belandde.

Het is nog maar de vraag hoe lang Admiraal nog op het veld in Hendrik-Ido-Ambacht te bewonderen is. Zijn goede prestaties zullen zeker niet onopgemerkt blijven, zeker nu hij ook nog eens de uitverkiezing tot Speler van de week op zijn naam mag schrijven! Afgelopen zomer ving ADO Den Haag al bot bij Admiraal vanwege het ontbreken van een goed gevoel, maar, mocht dit goede gevoel er wel komen, lijkt er voor het talent een mooie toekomst zijn weggelegd. Of dit dan op topamateur- of profniveau is, zullen de jaren uitwijzen. Wij houden je in ieder geval in de gaten, Luuk!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD