maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpeler van de Week | Tweede Divisie: Joel Tillema (Rijnsburgse Boys)

Speler van de Week | Tweede Divisie: Joel Tillema (Rijnsburgse Boys)

Nog nooit eerder scoorde Joel Tillema liefst vier keer in één wedstrijd bij het seniorenvoetbal. Tegen FC Lienden flikte de aanvaller van Rijnsburgse Boys het echter wel en had daarmee een groot aandeel in de 6-0 zege op de Betuwse degradatiekandidaat.

Tillema profiteerde met zijn snelheid optimaal van de geboden ruimte achterin en was bovendien tamelijk effectief in het benutten van de geboden kansen. Waar trainer Wilfred van Leeuwen dit seizoen nogal eens wisselde van basisformatie, was Tillema vrijwel altijd een vaste waarde. Ook volgend seizoen is hij op de Middelmors actief.

De Hagenaar heeft bovendien ambitieuze dromen met de Uien. ,,Ik wil kampioen van de Tweede Divisie worden”, sprak hij eerder tegenover ELF. Hij speelde eerder voor onder meer Scheveningen en Spakenburg, nadat hij in de jeugd op weg leek naar een profcarrière: ,,Na Ajax ging ik naar ADO Den Haag, waar ik het ook prima naar mijn zin heb gehad. Ik speelde een paar wedstrijden in de Eredivisie, maar in mijn laatste jaar kwam ik niet meer aan bod. Er was nog wel wat interesse vanuit de Jupiler League, maar in mijn hoofd was ik er klaar mee. Achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van.” In zijn periode bij Scheveningen gloorde toch weer even een kans in het betaald voetbal: ,,Het profvoetbal zat toen nog wel in mijn hoofd, maar het is niet dat ik er vol voor ging. Ik kon bijvoorbeeld nog stagelopen in Griekenland, maar daar heb ik vanaf gezien vanwege de verhalen die je vaak hoort over betalingen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD