dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlUitgelichtSpeler van de WeekSpeler van de Week | Tweede Divisie: Calvin Tureaij (Excelsior Maassluis)

Speler van de Week | Tweede Divisie: Calvin Tureaij (Excelsior Maassluis)

Wat een debuut beleefde Excelsior Maassluis-verdediger Calvin Tureaij afgelopen weekend tegen IJsselmeervogels. De 20-jarige rechtsback bekroonde het vertrouwen van zijn coach met een ijzersterk optreden waarin hij ook nog eens verantwoordelijk was voor de complete doelpuntenproductie van de Tricolores. Niet gek natuurlijk dat hij ook door de bezoeker van Voetbal247.nl werd uitgeroepen tot de eerste Speler van de Week van de Tweede Divisie in het seizoen 2021/2022.

Ruim een half uur na de afloop van de wedstrijd tegen IJsselmeervogels stond Calvin Tureaij nog in vol tenue te glunderen langs de zijlijn. Of het nou zittend op het kunstgras was in het gesprek met het AD of voor de camera van RTV Rijnmond, de lach van de man of the match bleef breeduit op het gelaat van de man die een buitengewoon fijn debuut had gemaakt. Voorafgaand aan de wedstrijd was de naam van het jeugdproduct van de Tricolores nog een relatief onbekende- op het wedstrijdformulier, maar daar kwam na 90 minuten voetbal verandering in.

Tureaij startte als rechtsback in het 5-3-2-systeem en kreeg de vrijheid om de hele rechterkant te bestrijken. Dit deed hij met verve en stoomde als een nieuwe Denzel Dumfries telkens op langs de lijn. Hij scoorde twee keer, waarvan vooral de eerste goal om van te genieten was. Als een ware balgoochelaar speelde hij 3 á 4 man uit en liet keeper Jaimy Schaap kansloos. In de tweede helft had het gouden debuut nog een diamanten randje kunnen krijgen toen Tureaij op weg was naar een hattrick. Zijn schot ging echter rakelings naast.

Genoeg voor een hattrick was het niet, maar om door de bezoekers van Voetbal247 uitgeroepen tot “Speler van de Week” was het meer dan voldoende!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD