Volg ons

Tweede Divisie

Speler van de Week (TD): Rob van der Leij (HHC)

Speler van de Week (TD): Rob van der Leij (HHC)

Bijgeloof wil hij het niet noemen, eerder een goede gewoonte. HHC-spits Rob van der Leij verorbert elke zaterdagochtend een gebakken ei met spek bij het ontbijt en drinkt koffie bij de Shell tussen Groningen en Hardenberg, zo is te lezen in De Stentor.

Of het een geheim recept voor doeltreffendheid is, valt te bezien. Feit is dat Van der Leij een uitstekend seizoen heeft bij HHC. De aanvaller scoorde al 17 treffers, zijn persoonlijke doelstelling. Maar de Groninger is nog niet verzadigd: ,,Ik blijf hongerig om zoveel mogelijk te scoren.”

Van der Leij verloor aan het begin van het seizoen zijn basisplaats, maar bleef strijdbaar: ,,Dat was een domper voor mij, maar ik ben daarna goed in mijn ritme gekomen. Als je scoort, blijf je staan. Dat vertrouwen voel ik nu. Ik zit lekker in mijn vel en ga met een relaxed gevoel naar de wedstrijden.” Wat heet: jullie kozen Van der Leij tot Speler van de Week in speelronde 31 van de Tweede Divisie.

Discussieer mee!

Meer over Tweede Divisie