vrijdag, maart 5, 2021
Home Competities Derde Divisie Speler van de Week | Derde Divisie Zondag: Matthieu van den Assem...

Speler van de Week | Derde Divisie Zondag: Matthieu van den Assem (TEC)

TEC revancheerde zich tegen Dongen voor de uitglijder tegen OSS’20. Matthieu van den Assem nam twee goals voor zijn rekening en speelde een sterke wedstrijd.

- Advertentie -

Het heeft best even geduurd voor Van den Assem zijn plek vond. De vleugelaanvaller speelde de afgelopen jaren in de jeugd van Quick Boys, FC Twente om vervolgens naar HHC de verkassen. Op de Boshoek wist hij geen basisplaats af te dwingen, waardoor de aanvaller vorige zomer vertrok naar TEC. ,,Bij Jong Twente werd ik samen met de hele selectie weggestuurd na degradatie uit de Tweede divisie“, vertelde Van den Assem vorig jaar in het AD. ,,In HHC vond ik een prachtige nieuwe club, maar het klikte niet met de trainer. Ik kreeg geen eerlijke kans en heb nooit uitleg gekregen. Ik reed vier keer per week 61 kilometer van het hotel van mijn oom en tante in Enschede naar Hardenberg, maar die ritten duurde steeds langer. Niet alle huwelijken zijn gelukkig, helaas.”

Wat dat betreft kwam het telefoontje van Gery Vink precies op tijd: ,,Hij wilde mij vorige zomer al naar TEC halen, maar toen koos ik voor HHC Hardenberg“, vervolgt Van de Assem. ,,Ik vertelde hem hoe dat is afgelopen en hij bood me een nieuwe kans. Tot een half uur voor de sluiting van de overschrijvingen heeft hij me gebeld. Soms heb je iemand nodig die je uit de symbolische kelder van het voetbal haalt en weer in de lift zet.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES