woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpeler van de Week | Derde Divisie Zaterdag: Jorick Maats (Staphorst)

Speler van de Week | Derde Divisie Zaterdag: Jorick Maats (Staphorst)

Hij vertolkte een absolute hoofdrol in Ermelo waardoor Staphorst een punt overhield aan de confrontatie met DVS’33. Doelman Jorick Maats was schier onpasseerbaar, waarbij de gestopte strafschop in het slot van de wedstrijd de kroon op zijn werk was.

Maats sprak er gisteren al over met Voetbal247.nl:,,Uiteindelijk denk ik dat we erg blij mogen zijn met een punt. We wisten van te voren dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen een ploeg die voor de prijzen wil spelen. Zij waren dan ook de betere ploeg gedurende de wedstrijd, het was vooral tegenhouden van onze kant. DVS’33 was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg. Toch kregen wij in de laatste minuten nog een grote kans om misschien wel met de drie punten naar huis te gaan, maar ik denk dat wij blij mogen zijn met een zwaarbevochten punt.”

En over de bewuste strafschop vertelde hij: ,,Ik sprak Roemeon vlak voordat hij de penalty zou nemen en vroeg hem voor de grap of hij de bal weer in dezelfde hoek zou schieten als normaal. Hij zei dat dit het geval was en ik dacht later ook aan hem te kunnen zien welke hoek het was en daar ging ik dan ook voor. Gelukkig maakte ik de juiste keuze en stopte de penalty”.

Maats, pas 21 lentes jong, kwam in de zomer van 2019 uit de jeugdopleiding van PEC Zwolle naar Staphorst. Het lijkt vanzelfsprekend dat wanneer hij deze lijn weet door te trekken, dat een stap hogerop, misschien zelfs wel een terugkeer naar het profvoetbal, zeker tot de mogelijkheden behoort. Hoe dan ook: Maats werd dankzij zijn uitmuntende wedstrijd verkozen tot Speler van de Week van speelronde 2 in de Derde Divisie Zaterdag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD