zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpeler van de Week (DD Zat): Pernelly Biya (VVOG)

Speler van de Week (DD Zat): Pernelly Biya (VVOG)

Met zijn twee doelpunten tegen Capelle bezorgde Pernelly Biya VVOG alweer de zevende seizoenszege. Daar is men in Harderwijk dan ook zeer tevreden over. Toch blijft de doelstelling handhaven.

Congo
Dat zal best wel gaan lukken. Zeker wanneer de 23-jarige Biya zijn goaltjes blijft meepikken. Acht heeft de oud-speler van AGOVV en WHC er inmiddels al inliggen. De in Congo geboren Biya was drie maanden oud toen hij naar Nederland kwam. Hij leerde het voetballen in de straten van Apeldoorn.

Liefst op links of op 10
Biya is het type aanvaller die rustig zijn kans afwacht tot hij de bal in zijn voeten heeft. Trainer Hans van Arum gebruikt de rappe aanvaller weleens als rechtsbuiten maar liever speelt hij op links of op de tien positie. Gezien het feit dat Biya al meerdere malen uitblonk dit seizoen, zal het niet uitgesloten zijn dat ook andere clubs een lijntje uit hebben geworpen naar de trefzekere aanvaller.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD