Volg ons
FC Lienden elftalfoto 2016-2017

Tweede Divisie

Spelbos doet stap terug bij FC Lienden

Spelbos doet stap terug bij FC Lienden

Jimmy Spelbos heeft besloten om een stap terug te doen bij FC Lienden. Hij kan zijn taken bij de club niet langer combineren met zijn andere werkzaamheden en zijn gezin. Daarom zal Spelbos vanaf nu een adviserende rol op zich gaan nemen bij de tweevoudig Topklasse Zondag-kampioen.

Verantwoordelijk voor de doorstart

Dat er twee jaar op rij een titel gevierd kon worden is voor een groot deel toe te schrijven aan Spelbos. Ruim drie jaar geleden pakte hij, samen met Hans van de Haar, de handschoen op om met FC Lienden een herstart te maken. De club twijfelde in die periode erg over de toekomst en even werd er zelfs gedacht aan een overstap naar het zaterdagvoetbal. Uiteindelijk werd toch besloten de zondagtak een doorstart te laten maken, maar een selectie was er op dat moment niet meer. Een nieuwe selectie werd gevormd, met behoud in het eerste seizoen en vervolgens twee titels op rij. In 2015 werd dat zelfs bekroond met de landstitel.

Belangrijk aandeel in sportieve successen

Van de Haar vertrok deze zomer al naar Spakenburg en nu zal Spelbos dus ook een andere rol gaan vervullen. “Lange tijd was Jimmy met de spilpositie die hij bekleedde mede het gezicht van FC Lienden 1. Zijn rol en inzet beperkten zich niet alleen tot het voetbaltechnische gedeelte. Op meerdere andere terreinen werden ook uiteenlopende taken vervuld. Gesteld kan worden dat Jimmy Spelbos een belangrijk aandeel heeft gehad in de door FC Lienden behaalde sportieve successen in de afgelopen jaren”, laat Lienden zelf weten.

Technisch Adviseur

Binnen de organisatie van FC Lienden is de afgelopen maanden al veel veranderd. Zo is Sjaak van den Helder aangesteld als scoutingscoördinator. Spelbos zal nu verder gaan als Technisch Adviseur. Daarbij heeft hij zitting in een technische commissie rondom het eerste elftal. Hierin zitten verder ook trainer Hans Kraay junior, Van den Helder en bestuursleden Adrie Timmer en Nico Wagenvoort.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie