donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSpektakel bij Jong Utrecht - Almere City, Jong PSV haalt uit tegen...

Spektakel bij Jong Utrecht – Almere City, Jong PSV haalt uit tegen Telstar

Op de dag dat Opta een onderzoek publiceert waarin blijkt dat de Jong-teams in de Jupiler League op vrijdag minder presteren dan op maandag haalt PSV uit tegen het goed presterende Telstar (6-0). Ook de leeftijdsgenoten van FC Utrecht boden het publiek voldoende doelpunten. Tegen Almere City eindigde de ploeg uit de Domstad wel aan de verkeerde kant van de score (2-4).

Het duurde wel een kwartiertje voordat het vermakelijke duel op De Westmaat in Spakenburg wilde ontbranden. Hoewel de eerste mogelijkheden voor Almere City waren, was het uiteindelijk Jong FC Utrecht dat op voorsprong kwam. De Almeerse goalie Chiel Kramer kon de eerste twee mogelijkheden van Utrecht nog pareren, maar was na een half uur kansloos op de schuiver Sow: 1-0. Zeven minuten later trok Valpoort, met een gesmoord schot, de stand gelijk. Vlak voor rust voorkwam Nijhuis met een goede safe op een schot van Van Der Water de 1-2.

Na rust schoten jongelingen uit de Domstad uit de startblokken. Venema schoot vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend raak. Deze voorsprong stond 3 minuten langer dan de 1-0. Een voorzet van Valpoort werd bij de tweede paal knap teruggetrokken en kwam voor de voeten van Walian terecht: 2-2. De toeschouwers kregen een leuke tweede helft voorgeschoteld, waarin Almere City over de langste adem beschikte. Goals van Valpoort (81e minuut) en invaller Mac Donald (83e minuut) deden Jong FC Utrecht de das om.

Jong PSV – Telstar 6-0
Telstar verloor, tot vandaag, twee keer en beide keren gebeurde dat met duidelijke cijfers (4-1 en 6-0). Ook de derde verliesbeurt van goed presterende Velsenaren kon in de categorie “pak op de broek”. Jong PSV deed op De Herdgang al vroeg zaken en kreeg na een half uur een extra presentje van Cabral.

Jong PSV kende een vliegende start. Binnen het kwartier stond het al 2-0, na goals van Gudmonsson en Verreth. Na een half uur vergreep Cabral zich aan de doorgebroken Malen, waarna hij rood zag en Malen de 3-0 scoorde vanaf de strafschopstip. Kort voor rust scoorde de, van Arsenal afkomstige, Jong-PSV-er ook nog de 4-0. De wedstrijd was derhalve nog voor rust beslist. Een mooie vrije trap van Rigo en een goal van Laursen waren na rust nog voor de statistieken en om de vrijdagavond nog wat extra glans te geven voor Jong PSV. Telstar drong nog even aan in de slotfase, maar een eretreffer was de ploeg uit Velsen niet meer gegund, waarmee ook het derde verlies een pittige was: 6-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD