Volg ons

Derde Divisie

Speelziek: ‘Zal niet rusten voor ik met Sparta Nijkerk in de Tweede Divisie speel’

Speelziek: ‘Zal niet rusten voor ik met Sparta Nijkerk in de Tweede Divisie speel’

Het had een sprookje kunnen worden: als promovendus van de eerste tot de laatste speelronde bovenaan staan en zo doorstoten naar de Tweede Divisie. De laatste onbeschreven bladzijden van het seizoensboek 2019/2020 van Sparta Nijkerk werden dinsdagavond echter afgescheurd. Trainer Eric Speelziek reageert in gesprek met verslaggever Mark Kloostra van RTV Utrecht.

,,Sowieso is het een mooi seizoen geweest als je 22 wedstrijden bovenaan staat, het bekeravontuur wat mooi geweest is maar de bekroning is uitgebleven. Natuurlijk zijn er veel belangrijkere zaken dan voetbal, maar hier hebben we wel heel hard voor gewerkt en dat is voor spelers, staf en iedereen bij Sparta Nijkerk een teleurstelling”, stelt Speelziek.

Hij vervolgt: ,,Achilles ’29 heeft één punt gehaald in de Hoofdklasse, ASWH staat meer dan 10 punten achter op een veilige plaats in de Tweede Divisie, maar die blijven er beiden in. Dat is sportief gezien wel onbevredigend. Maar nogmaals, er zijn belangrijkere zaken. Het brengt in mij als sportman ook wel iets naar boven van: ik zal niet rusten voor ik Sparta Nijkerk naar de Tweede Divisie heb gebracht. Dat blijft het doel en daar gaan we volgend seizoen gewoon weer aan werken, want volgend jaar hebben we ook weer een mooie ploeg.”

,,Ik ben nu bijna twee jaar bij Sparta en het is een fantastische periode geweest. Ik ben hartstikke trots dat ik trainer van deze club mag zijn.” Beluister het gehele, 9 minuten lange, interview hieronder:

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie