zondag, januari 16, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpeelziek tempert verwachtingen rond Sparta Nijkerk: 'Zoals wij nu spelen, zijn wij...

Speelziek tempert verwachtingen rond Sparta Nijkerk: ‘Zoals wij nu spelen, zijn wij zeker geen titelkandidaat’

Het Sparta Nijkerk van voor het begin van de coronapandemie is niet het Sparta Nijkerk van nu. Trainer Eric Speelziek kraakt in het AD en in een interview met RTV Utrecht-verslaggever Mark Kloostra kritische noten.

,,We moeten nog heel veel arbeid leveren om weer op het niveau te komen waar we voor corona op zaten”, constateert Speelziek in gesprek met het AD. ,,Het is heel moeilijk om dat succes te behalen, maar het is nog moeilijker om daarop te blijven. Dat niveau hebben we met elkaar behaald door op alle vlakken honderd procent te geven. Ik merk nu aan alles – en laat ik vooropstellen onbewust – dat veel spelers het op negentig procent doen. Die tien procent maakt uiteindelijk een groot verschil als je in de top van de derde divisie wil meedoen.”

Hij tempert dan ook de hooggespannen verwachtingen rond de oranje-zwarten: ,,Zoals wij nu spelen, zijn wij zeker weten geen titelkandidaat. Laat dat duidelijk zijn. Of ik mij zorgen maak? Nee. Ik weet dat de jongens uit het goede hout gesneden zijn. Maar ik wil dat we weer in de modus komen dat wij er met elkaar alles voor willen doen om te groeien en te winnen. Voor minder doe ik het niet. En bij Sparta Nijkerk voetballen is semiprofessioneel. Ik vind dan ook dat ik meer van mijn spelers mag vragen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS