vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSpeelziek (Sparta Nijkerk): 'Trots, maar ook het gevoel dat er iets meer...

Speelziek (Sparta Nijkerk): ‘Trots, maar ook het gevoel dat er iets meer in had gezeten’

Sparta Nijkerk maakte dinsdagavond op het volgepakte sportpark De Ebbenhorst een uitstekende indruk tegen ADO Den Haag. Desondanks moest het de zege laten aan de club uit de Residentie (0-2). Trainer/coach Eric Speelziek had naar zijn zeggen genoten van de wedstrijd en de ambiance daar omheen, maar baalde toch ook wel van het resultaat omdat er naar zijn zeggen iets meer in had gezeten tegen de profclub. 

,,Het was een hele mooie avond, voor de club en voor de ploeg. Ik denk dat er wel meer ingezeten had, we hebben vier open kansen gehad en dat zeker in de eerste helft. Aan de ene kant hartstikke trots, aan de andere kant ook het gevoel dat er iets meer in had gezeten”, aldus Speelziek tegenover Sparta Nijkerk TV.

Na 45 minuten spelen was er nog niets beslist in Nijkerk, in de pauze was er dan ook niet veel om bij te sturen voor de oefenmeester. ,,Wij kregen voor rust al open kansen, twee keer wordt de bal van de lijn gehaald. Een keer zijn we de keeper al voorbij en daarnaast komt Maurice de Ruiter nog een keer alleen voor de keeper. We hadden niet het idee dat we echt onder druk stonden. Natuurlijk zijn ze gevaarlijk met een paar voorzetten, maar we hadden een heel goed gevoel in de rust.”

Zoals gezegd had Speelziek duidelijk het gevoel dat er iets meer te halen was. Hij genoot echter van alles rondom de voor de Spartanen unieke wedstrijd. ,,Het was een geweldige ambiance, twee jaar geleden hadden we NAC. Ik vond ons nu beter spelen dan tegen NAC alleen hielden we het toen nog langer vol. Het is een fantastische avond geweest voor iedereen. Als je het gevoel hebt dat er iets meer in had gezeten blijft dat altijd een beetje zuur. Het fijne gevoel overheerst moet ik zeggen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS