dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpeelziek over kans bij GVVV: 'Ik voelde mij vereerd'

Speelziek over kans bij GVVV: ‘Ik voelde mij vereerd’

Eric Speelziek gold als eerste kandidaat om deze zomer John de Wolf op te volgen bij GVVV, maar de Veenendaalers vingen bot en schakelden door naar Niek Oosterlee. In Ede Stad blikt de Hercules-coach terug op de afgeslagen kans om in de Tweede Divisie aan de slag te gaan.

Inspraak in staf
,,Het klopt dat na het opstappen van John de Wolf zij het snel wilden rondmaken”, stelt de oud-trainer van TEC, DTS, Rheden en Bennekom. ,,Ik voelde mij vereerd. Maar ik heb een les geleerd vanuit mijn Bennekom-verleden. Ik wilde zelf inspraak hebben in de samenstelling van mijn staf. Ook de voorbereidingstijd was heel kort. Daarom heb ik nee gezegd. Het klopt dat ook Hercules niet wilde, maar ik denk dat we daar wel uitgekomen waren.”

Offday
Bijna was de oefenmeester met Hercules vorig seizoen naar de Tweede Divisie gepromoveerd, maar in twee bloedstollende duels bleek Spakenburg net te sterk. Over de beslissende play-off zegt Speelziek: ,,Onze keeper had een offday. Nu dus weer derde divisie, met een compleet andere selectie. Er zijn dertien spelers vertrokken, waarvan de helft van de basis. Het is bekend dat wij budgettair weinig kunnen.”

Aardig team
,,De spelers zien Hercules vaak als een springplank. En dat Utrecht een studentenstad is, is ook een voordeel. Door de diverse contacten lukt het altijd wel weer voor een goede aanvulling te zorgen. Het is wel lastig nu een doelstelling af te geven. Maar afgaande op de voorbereiding en de eerste bekerwedstrijd, lijkt het er op dat wij weer een aardig team hebben.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD