vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Speelziek ook in beeld bij IJsselmeervogels'

‘Speelziek ook in beeld bij IJsselmeervogels’

Vertrekkend Hercules-coach Eric Speelziek was ook bij IJsselmeervogels in beeld om trainer te worden volgend seizoen. Dat suggereert het AD. De 51-jarige oefenmeester koos echter voor hoofdklasser Sparta Nijkerk.

Succes
Speelziek wil dat niet bevestigen, maar stelt slechts: ,,Ik had positieve keuzes.” De Edenaar werkte tweeënhalf jaar met veel plezier en succes bij Hercules, waarmee hij vorig seizoen doordrong tot de play-off wedstrijden voor promotie naar de Tweede Divisie. Eerder gooide GVVV al een lijntje uit naar de succescoach, maar toen wilde Hercules niet meewerken aan de overstap.

Prettige sfeer
De vertrekkend coach neemt met pijn in het hart afscheid van Hercules, stelt hij in de krant: ,,Met de nacompetitiewedstrijden tegen Spakenburg en het bekerduel met FC Groningen hebben we Hercules landelijk op de kaart gezet. Het is fijn bij Hercules te zijn, er hangt hier een prettige sfeer.”

Veeleisend
Bij Sparta Nijkerk wil Speelziek echter een nieuwe prikkel vinden: ,,Ik ben best veeleisend. Ik sta niet op het veld om even een training af te werken. Dat kost me veel energie. Als we op zondag hebben gespeeld, ben ik die wedstrijd niet meteen kwijt. Lastig als je met de ploeg terugkomt uit Groningen en maandag meteen moet werken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD