Home Competities Derde Divisie Speelziek na promotie met Sparta Nijkerk: 'Heel trots om trainer van deze...

Speelziek na promotie met Sparta Nijkerk: ‘Heel trots om trainer van deze groep te zijn’

Sneller dan beoogd meldt Sparta Nijkerk zich in de Derde Divisie. De ploeg van coach Eric Speelziek versloeg RKAV Volendam en dat stemde de trainer buitengewoon trots.

- Advertentie -

Rouwen
De prestatie van de Nijkerkers was extra knap omdat de ploeg op de slotdag van de competitie een enorme mokerslag te verwerken kreeg doordat bij ACV het kampioenschap werd vergooid. ,,Wat wel heel erg geholpen heeft is dat we er met supporters waren. Daardoor bleven de jongens goed bij elkaar. Deze jongens gaan heel goed samen met de supporters. Je bent aan het rouwen, dat hoort ook want je bent sportman. Je bent verdrietig maar die avond is er wel meteen weer iets ontstaan. Dat hebben we mooi kunnen uitbouwen”, stelt hij in gesprek met RTV Utrecht-verslaggever Mark Kloostra.

Gunnen
Speelziek had niet gedacht al in zijn eerste seizoen op de Ebbenhorst de ploeg naar de Derde Divisie te loodsen: ,,Toen ik begon dacht ik daar niet direct aan. Ik wilde gewoon dat er weer een elftal kwam waar mensen met plezier naar keken. Dat ze aardig voetbalden maar ook goed met elkaar waren. Dat je je er in ieder geval niet aan ergert.” Hij vervolgt: ,,Ik ben trots dat ik trainer van deze club mag zijn maar ik ben ook heel trots dat ik van deze groep trainer mag zijn. Dat ze het allemaal maar accepteren wat ik wil. (..) Het geeft zo’n ongelofelijke blijdschap die je dan hebt als je met deze jongens mag werken. Ik zei voor de wedstrijd: jullie weten hoezeer ik het mijzelf gun, maar ik gun het jullie nog meer.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES