donderdag, 29 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpeelziek na nederlaag bij FC Lisse: 'Voordeel is nu een beetje weg'

Speelziek na nederlaag bij FC Lisse: ‘Voordeel is nu een beetje weg’

Sparta Nijkerk ging zaterdag onderuit in en tegen Lisse waardoor het slechts één punt wist te pakken uit de laatste drie wedstrijden. De concurrentie wist echter niet te profiteren zodat de ploeg van trainer/coach Eric Speelziek nog altijd ruim aan de leiding gaat. Ondanks de matige serie is er dus geen enkele sprake van paniek bij de oefenmeester, zo vertelde hij aan het Algemeen Dagblad.

Geen druk
Speelziek keek op een realistische manier terug op de verloren wedstrijd in Lisse.  ,,We kwamen eigenlijk geen moment aan ons combinatiespel toe. We kregen nog wel wat kansen, maar behoudens de laatste tien minuten voor rust en tien minuten voor het einde van de wedstrijd kregen wij er totaal geen druk op”, aldus de hoofdtrainer tegenover het Algemeen Dagblad.

Voordeel is weg
ODIN’59 de nummer twee op de ranglijst liep slechts één punt in op Sparta Nijkerk door een puntendeling in Almere (3-3), DVS’33 ging onderuit tegen Excelsior’31 (0-3). De schade voor Sparta Nijkerk bleef daardoor beperkt. ,,De ploegen die in de eerste seizoenshelft moeite hadden, zijn ook gewoon beter geworden. Wij hebben lang het voordeel gehad van een ingespeelde ploeg, maar dat voordeel is nu wel een beetje weg.”

Hoek
Sparta Nijkerk ontvangt komende zaterdag Hoek, een ploeg die ook de goede vorm enigszins kwijt lijkt te zijn. ,,Uit de laatste drie wedstrijden hebben we maar één punt gepakt. Dat is niet goed. Maar als we zaterdag winnen, hebben we acht punten voorsprong met nog twaalf wedstrijden te gaan. Dat is dan nog steeds een heel groot gat”, sloot Speelziek af in de voornoemde krant.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD