Volg ons
Eric Speelziek Hercules

Derde Divisie Zondag

Speelziek blijft nog minimaal twee jaar trainer van Hercules

Speelziek blijft nog minimaal twee jaar trainer van Hercules

Eric Speelziek heeft zijn contract bij Hercules verlengd. De oefenmeester verlengde zijn contract met twee jaar bij de Derde Divisionist, waar Speelziek momenteel voor het tweede seizoen op de bank zit.

Speelziek voelt vertrouwen van Hercules

In zijn eerste seizoen bij Hercules eindigden de Utrechters op de tiende plaats in de Topklasse Zondag. Daarmee werd een startbewijs in de Derde Divisie Zondag bemachtigd. Ook dit seizoen draait Hercules onder Speelziek mee in de middenmoot. Op basis daarvan was er bij beide partijen behoefte om de verbintenis te verlengen. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin”, vertelde Speelziek in gesprek met Ede Stad. “Het tweejarig contract getuigt van veel vertrouwen van Hercules kant. Ik krijg de vrijheid op mijn eigen manier te werken.”

Opnieuw beginnen

Hercules speelde twee jaar op het hoogste amateurniveau van Nederland. Door de komst van de Tweede Divisie ligt dat nu anders. Volgens Speelziek is wat Hercules momenteel presteert het maximaal haalbare. “Natuurlijk moet je haast ieder jaar opnieuw beginnen. De beste spelers vertrekken naar andere clubs. De financiële mogelijkheden zijn beperkt.” Juist daarom prijst de trainer de prestaties van Hercules. “Het lukt elk jaar weer een leuk team op de been te krijgen. Er is een goed scoutingsapparaat. Er zijn nog steeds spelers die vooral voor het voetbal komen. Momenteel staan wij op een gedeelde zevende plaats. Als alles meezit, moet het lukken bij de eerste vijf te komen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag