Volg ons
Kenny-Leemans-De-Treffers

Tweede Divisie

Speelschema Tweede Divisie 2016-2017 bekendgemaakt

Speelschema Tweede Divisie 2016-2017 bekendgemaakt

Het speelschema voor het eerste seizoen van de Tweede Divisie is door de KNVB vrijgegeven. Landskampioen Excelsior Maassluis mag op eigen veld openen tegen VVSB, de bekersurprise van het afgelopen seizoen. Andere opvallende duels zijn HHC Hardenberg – GVVV, Katwijk – TEC en Kozakken Boys – Koninklijke HFC. Voor AFC wacht als eerste een bezoek aan een beloftenploeg.

Veel spreiding per weekend

Wat in het speelschema direct opvalt is de grote verspreiding van aanvangstijden. In de eerste speelronde worden de negen wedstrijden al op vijf verschillende momenten gespeeld, verdeeld over twee dagen. Op zaterdagmiddag staan er duels gepland om 14.30 en 15.00 uur, terwijl er vervolgens ook wedstrijden tussen zaterdag- en zondagclubs om 18.00 uur.

Op zondag is er ook nog een spreiding tussen 14.00 en 14.30 uur. Dit zal de verbondenheid van de Tweede Divisie in de beginfase moeilijker maken. De laatste twee speelrondes op 6 en 13 mei zullen wel tegelijk worden afgewerkt, de aanvangstijd hiervoor is 18.00 uur. Er is dit seizoen een maand winterstop ingepland, op 17 en 18 december is de laatste ronde van 2016. Op 14 januari gaat het seizoen verder, daartussen zijn wel inhaaldagen ingepland.

Eerste speelronde Tweede Divisie (13 en 14 augustus)

Barendrecht – Spakenburg
HHC Hardenberg – GVVV
Jong Sparta – Jong AZ
Excelsior Maassluis – VVSB
FC Lienden – Jong Vitesse
Katwijk – TEC
Kozakken Boys – Koninklijke HFC
Jong FC Twente – AFC
De Treffers – UNA

Bekijk hier het volledige speelschema van de Tweede Divisie 2016-2017.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie