Volg ons

Tweede Divisie

Speelronde 24: veel ogen gericht op Groesbeekse derby

Speelronde 24: veel ogen gericht op Groesbeekse derby

Nog 11 officiële speelronden te gaan en de Tweede Divisie is nog razend spannend. Aan de bovenkant hebben we het welbekende duo, maar we beginnen dit keer aan de onderkant. Daar wordt namelijk een potje gespeeld, dat verder gaat dan de ranglijst. Dat neemt niet weg dat de komende editie van de Groesbeekse Derby voor beide teams vooral om de punten draait.

Cruciale punten
In 2008 was de dorpstwist tussen De Treffers en Achilles ’29 nog het slotakkoord in de titelstrijd. Achilles kroonde zichzelf als kampioen, na een thuisoverwinning op De Treffers. Dit seizoen kan De Treffers, bij winst, een stevig gaatje slaan met de (promotie-)degradatieplekken. De zwart witte rivaal bezet een van die plaatsen, 5 punten achter De Treffers en Achilles ’29 heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld. Van het groepje degradatiekandidaten bezet De Treffers bovendien de enige volledig vrije plek. Als Achilles ’29 verliest, lijkt voor hen de nacompetitie het hoogst haalbare. De laatste keer dat de mannen van Heikant een overwinning konden vieren was op 18 november, toen werd er gewonnen bij Koninklijke HFC.

Testje
Er bestaat een klein testje, waaruit je simpel aan kan tonen dat mensen vaak liever de onderlinge vergelijking winnen, dan dat ze voor zichzelf de meest voordelige keuze maken. Het testje bestaat uit een simpele keuze tussen de volgende twee opties. Een: jij krijgt E10,- en iedereen uit je omgeving krijgt E15,-. Twee: jij krijgt E5,- en je omgeving krijgt niets. Heel veel mensen zullen keihard voor die tweede gaan. Wellicht dat De Treffers en Achilles ’29 een voetbalvariant gaan creëren. Wat is leuker, kampioen worden tegen je aartsrivaal, zonder dat zij in de moeilijkheden komen. Of hen een cruciaal zetje richting degradatie geven, maar dan zelf ook een seizoen lang zweten. De strijd om 3 cruciale punten en de eer van Groesbeek is het slotakkoord van dit voetbalweekeinde, een duel dat helemaal speciaal is voor ‘overstappers’ Boy van de Beek (foto), Niels Wouters en Niek Versteegen. Op zondagmiddag om 14.30 is sportpark Zuid het podium voor De Treffers – Achilles ’29.

Wirwar aan aanvangstijden
De rest van de wedstrijden worden op zaterdag gespeeld en de clubs hebben het voor elkaar gekregen om maar liefst 5 verschillende aanvangstijden voor acht wedstrijden aan te houden. De clubs uit Groesbeek zullen beiden extra aandacht hebben voor de prestaties van de twee titelkandidaten. Kozakken Boys speelt een uitwedstrijd bij de huidige nummer 16 van de ranglijst, TEC. Katwijk krijgt bezoek van de nummer 17, AFC. Dat dit geen potjes zijn om lichtzinnig te benaderen heeft Katwijk al aan den lijve ondervonden. Van de vijf verliespartijen die de koploper tot nog toe leed, waren er twee tegen clubs die zich, op dat moment, op plek 17 en 18 terugvonden. Een gewaarschuwde Krombewoner zou derhalve voor twee moeten tellen. TEC – Kozakken Boys en Katwijk – AFC beginnen beiden om 15.30 uur, Fox Sports is op De Krom aanwezig om het duel tussen Katwijk en AFC live uit te zenden.

Bij de overige duels vallen vooraf vooral de verschillende aanvangstijden op. Trainer Ted Verdonkschot krijgt, met IJsselmeervogels, zijn nieuwe werkgever op bezoek. Bij Koninklijke HFC wordt om 14.00 uur al afgetrapt. Dan starten er om 14.30 uur weer twee duels, om 15.30 uur drie wedstrijden en dan eentje (De Dijk – Rijnsburgse Boys) om 16.00 uur. Het laatste duel van zaterdag is die tussen VVSB en Lienden. In Noordwijkerhout trapt men om 18.00 uur af.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie