Volg ons

Eerste Divisie

Sparta wint uitwedstrijd tegen Almere City, Smeets schiet TOP Oss langs Jong Ajax en Telstar pakt drie punten

Sparta wint uitwedstrijd tegen Almere City, Smeets schiet TOP Oss langs Jong Ajax en Telstar pakt drie punten

Sparta Rotterdam is de nieuwe nummer twee van de Eerste Divisie, de ploeg van trainer/coach Henk Fräser won met 1-3 van Almere City. TOP Oss versloeg in eigen huis de talenten van Ajax, dit door twee doelpunten van Bryan Smeets waarvan er één zo mooi was dat deze waarschijnlijk nog jaren voorbij zal komen op het internet. Telstar win met het kleinst mogelijke verschil van Jong AZ (1-0). 

Almere City – Sparta
De Rotterdammers kwamen op curieuze wijze aan de leiding in Almere. Een hoekschop vanaf de linkerzijde van het veld van Rayhi stuiterde het doel van de tegenstander binnen (0-1). In de 25ste minuut kwam Almere City op fraaie wijze weer op gelijke hoogte. Youri Loen schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied binnen (1-1). In de 51ste minuut wisten de Spartanen weer aan de leiding te komen. Ache schoot de bal via de onderkant van de lat binnen (1-2). In de 85ste minuut bepaalde Deroy Duarte op aangeven van invaller Veldwijk de eindstand op 1-3.

TOP Oss – Jong Ajax
Dogan kreeg na zeven minuten spelen de kans om de Brabanders op voorsprong te zetten. De toegekende strafschop wist hij echter niet te benutten, de bal verdween over het doel van de Amsterdammers. In de 71ste was het eindelijk raak in Oss en dan wel voor de thuisploeg. Dogan werd weggestuurd en hij gaf vervolgens de bal voor aan Bryan Smeets die de bal achter de doelman van Jong Ajax wist te brengen (1-0). Vijf minuten later was het weer Smeets die doelman Kotarski wist te passeren, maar nu met een fenomenale treffer. De speler van TOP Oss schoot vanaf eigen helft de bal over de doelman heen in het net (2-0). Jong Ajax kwam even later nog wel terug tot 2-1 door Traore.

Telstar – Jong AZ
In de slotfase wist Telstar alsnog de drie punten veilig te stellen. Terell Ondaan schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen (1-0).

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie