zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsJong SpartaSparta trekt HFC leeg, ook Déron Payne naar Rotterdam, club aast ook...

Sparta trekt HFC leeg, ook Déron Payne naar Rotterdam, club aast ook op keeper Duke Verduin

Déron Payne had bij AZ een grote toekomst voor zich. Hij speelde er in de jeugd, maar kwam anderlhalf jaar geleden naar Koninklijke HFC. Hier speelde de 19-jarige zich al snel in de A-selectie. Hij wordt beloond met een transfer naar Sparta, dat ook de talentvolle doelman Duke Verduin wil meenemen.

De familie Payne is een sportfamilie. Vader en moeder waren in de VS fanatieke sporters. Ze gaven hun genen en mindset door aan drie zoons.

Déron is de middelste en werd dit seizoen bij HFC mede begeleid door zijn broer Desevio. Die naast zijn concurrent ook zijn mentor is.

Desevio  was al prof bij FC Groningen. Emmen en Excelsior en zag het talent in zijn broertje met wie hij om dezelfde rechter wingback positie streed.

Déron speelde zaterdag nog een belangrijke rol bij de 0-2 voor HFC bij AFC.

Hij gaf de assist op Sietse Brandsma. Vader Payne krijgt het weer wat drukker volgend seizoen.  ,,Mijn vader heeft elke wedstrijd gezien toen ik bij FC Groningen speelde. Thuis en uit’’, zegt oudere broer Desevio.

,,Die had het druk op zaterdag. Deron, mijn jongere broertje, speelde toen bij AZ. Vanuit Alkmaar scheurde mijn vader door naar Groningen. Nu doet-ie hetzelfde met mijn jongere broertje Devyn, die is zeventien jaar en speelt in ADO Den Haag Onder-18. Daarna rijdt hij naar HFC.’’

 

Volgend seizoen wordt het kiezen voor vader Payne. Als Déron uitkomt voor Jong Sparta speelt hij doorgaans op hetzelfde tijdstip en dezelfde dag als HFC.

Bekijk hier de video van Kane Prins en Déron Payne

Jack’s League (jacksleague.nl)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD