woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSparta terug naar de Eredivisie na stunt tegen De Graafschap

Sparta terug naar de Eredivisie na stunt tegen De Graafschap

De Graafschap leek dinsdagavond met nog iets meer dan een kwartier op de klok en met 0-0 op het scorebord hard op weg naar een nieuw seizoen in de Eredivisie, niets bleek echter minder waar te zijn. Sparta wist de recent in Rotterdam opgelopen achterstand om te buigen door alsnog met 0-2 te winnen in Doetinchem. Door dit resultaat spelen de Rotterdammers komend seizoen in de Eredivisie en moet De Graafschap zijn wedstrijden spelen in de Eerste Divisie.

Weinig kansen
Sparta was in de eerste helft van de wedstrijd de betere ploeg. Dit resulteerde echter niet tot echte kansen. De Graafschap kon daar ook weinig tegenover stellen. Net voor de pauze werd door de thuisploeg meer druk gezet op het doel van de tegenstander maar de ruststand van 0-0 was niet meer dan logisch.

Zestien minuten
In de tweede helft werd de druk door Sparta nog verder opgevoerd, maar men wist het net van de tegenstander niet te vinden. De Graafschap wekte de indruk dat men wel tevreden was met het verloop van de wedstrijd en zoals gezegd leek het erop dat de ploeg zich zou handhaven in de Eredivisie. In de 74ste minuut zorgde Dervisoglu er echter voor dat de spanning weer helemaal terug kwam in de tweeluik door de 0-1 aan te laten tekenen. Acht minuten voor tijd was het helemaal feest in het uitvak op de Vijverberg toen Adil Auassar de 0-2 binnen kopte. De Graafschap probeerde het nog wel, maar slaagde er niet in om tot scoren te komen waardoor het alsnog degradeerde naar de Eerste Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD