dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseSparta Nijkerk wint eerste slag van RKAV Volendam

Sparta Nijkerk wint eerste slag van RKAV Volendam

Sparta Nijkerk heeft opnieuw een flinke stap gezet voor promotie naar de Derde Divisie. De ploeg van Eric Speelziek won de eerste finalewedstrijd in de play-offs met 2-1 van RKAV Volendam.

Op een goed gevulde Ebbehorst begonnen Sparta Nijkerk en Volendam stormachtig aan hun eerste onderlinge ontmoeting voor een plek in de Derde Divisie. Binnen een paar minuten kregen beide ploegen een mogelijkheid om de score te openen. Er ontstond een duel waarin Sparta Nijkerk de aanval zocht en voetballend de iets betere partij was. Volendam was echter gevaarlijk in de omschakeling, dit resulteerde halverwege de eerste helft in de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd. Harry Zwarthoed dook na miscommunicatie in de Nijkerkse verdediging op voor het doel,
maar hij kopte de voorzet van Tol van dichtbij tegen doelman Manuel Hoogewoning op. In de 40ste minuut was het wel raak voor de Noord-Hollanders. Stefan Plat schoot de bal vanaf een meter of 25 binnen met links: 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Volendam via Zwarthoed de uitgelezen mogelijkheid op de 0-2. Doelman Hoogewoning wist de bal echter tegen de lat te tikken. In de tegenstoot kreeg Frank Heus namens Sparta een aardige mogelijkheid, maar hij wist het doel niet te vinden. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een 0-1 ruststand.

Sparta Nijkerk, dat in de eerste helft niet bijster veel creëerde maar wel aardig voetbal liet zien, zette die lijn in de tweede helft voort. Dit resulteerde direct in kansen voor Adriaan Kruisheer en Donny van der Wal. Een minuut of 10 na rust viel dan ook de niet onverdiende gelijkmaker. Bryan Burgerhout werkte de bal in de rebound achter de kansloze Volendam-doelman. Sparta nam geen genoegen met de gelijke stand en bleef aanvallen. Dit resulteerde in de 72ste minuut in een penalty na hands van een van de Volendam-spelers van Volendam. Justin van Groen ging achter de bal staan en schoot de 2-1 binnen. Volendam leek in de slotfase nog op 2-2 te komen, maar een schot van Springer ging in het zijnet. In het restant van de wedstrijd, waarin RKAV
Volendam vooral aanviel en Sparta Nijkerk verdedigde, werd er niet meer gescoord, waardoor de Nijkerkers aanstaande zaterdag met een 2-1 voorsprong afreizen naar het vissersdorp voor de return.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD