Volg ons

Derde Divisie

Sparta Nijkerk neemt KNVB-statement tav corona-sluiting met korreltje zout

Sparta Nijkerk neemt KNVB-statement tav corona-sluiting met korreltje zout

Hoewel de KNVB de mogelijkheid open houdt dat er voor 1 juni nog gevoetbald zou kunnen worden, is men daar bij Sparta Nijkerk zeer sceptisch over. Dat schrijft de koploper van de Derde Divisie Zaterdag op haar website.

,,Wij voorzien dat alle activiteiten in ieder geval stil liggen tot 1 juni 2020, mogelijk zelfs langer. Het besluit voor de sportverenigingen geldt formeel tot 6 april 2020. Echter wij zien als bestuur niet hoe je een voetbalwedstrijd kan spelen zonder binnen 1,5 meter te komen. Ook de aanwezigheid van toeschouwers leidt al heel snel tot groepen van meer dan 3 personen. Vandaar dat wij hebben besloten uit te gaan van sluiting tot 1 juni de datum die ook geldt voor bijeenkomsten met groepen.”

Trainer Eric Speelziek voegt daar in zijn column op de clubsite van de Nijkerkers nog een persoonlijk inzicht aan toe: ,,Ik vind het lastig om te gaan met de onvoorspelbare situatie waar we met z’n allen in verzeild zijn geraakt en dan gaat het echt niet in de eerste plaats om het voetbal maar vooral om de gezondheid van iedereen. Het leven is blijkbaar toch minder maakbaar dan we misschien dachten.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie