vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagSparta Nijkerk hengelt GVVV-icoon Johan Jansen binnen

Sparta Nijkerk hengelt GVVV-icoon Johan Jansen binnen

Sparta Nijkerk heeft het keepersbestand uitgebreid met de komst van Johan Jansen. De 32-jarige doelman maakt na dit seizoen de overstap van GVVV naar de derdedivisionist.

De Barnevelder speelde meer dan 300 wedstrijden in het eerste elftal van GVVV, maar de doelverdediger keert de club uit Veenendaal de rug toe om nog één keer een uitdaging aan te gaan. Die heeft de sluitpost nu gevonden bij de equipe waar trainer Eric Speelziek de scepter zwaait. In Nijkerk tekent de Barnevelder voor één seizoen.

Naast Jansen beschikt Sparta Nijkerk met Wouter Beukers, Manuel Hoogewoning en Thomas van ’t Land al over drie keepers. Eén van hen zal dus waarschijnlijk plaats moeten maken voor de komst van het icoon van GVVV.

Met het aantrekken van de 1.93 meter lange Jansen zetten de Gelderlanders vooral in op ervaring. ,,Na goede gesprekken met de 32-jarige Barnevelder werd duidelijk dat de ambities van Johan en Sparta Nijkerk overeenkomen. We zijn dan ook blij dat we met Johan een ervaren doelman, met aanvullende kwaliteiten, aan onze selectie hebben kunnen toevoegen”, stelt hoofd technische commissie Arjen Ruitenbeek op de website van Sparta Nijkerk.

Jansen was elf seizoenen speler van GVVV. Daarnaast verdedigde hij in zijn loopbaan ook het doel van NAC Breda en Almere City.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD