Volg ons

Eerste Divisie

Sparta in extremis naar puntendeling tegen SC Cambuur en NEC onderuit in Eindhoven

Sparta in extremis naar puntendeling tegen SC Cambuur en NEC onderuit in Eindhoven

SC Cambuur leek zondag in eigen huis op weg naar een zege op Sparta. Geklungel in de defensie zorgde er echter voor dat de Rotterdammers in de slotfase alsnog langszij wisten te komen (3-3). NEC stelde wederom teleur, de ploeg verloor de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, dit ook door een tegentreffer in de absolute slotfase (3-2). Jong Ajax en Jong PSV deelden de punten (2-2) en Jong AZ won de uitwedstrijd van Jong FC Utrecht (1-3). 

SC Cambuur – Sparta
De eerste treffer van de zondagmiddag in de Eerste Divisie kwam op naam van Sparta Rotterdam. In de elfde minuut was het Mohamed Rayhi die het net van de tegenstander wist te vinden (0-1). In de 22ste minuut was het al weer gelijk. Doelman Kortsmit zag er niet goed uit waardoor Steenvoorden vanuit de hoekschop binnen kon koppen (1-1). Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Sparta wederom een klap te verwerken. Van den Beemt nam net zoals bij de eerste treffer van Cambuur de hoekschop en ook nu werd deze binnen gekopt, nu was de doelpuntenmaker echter Nigel Robertha (2-1). Net voor de pauze wist Lars Veldwijk met zijn treffer de stand nog gelijk te trekken (2-2). In de 77ste minuut kwam SC Cambuur voor de tweede keer op voorsprong. Debutant Kevin Jansen schoot de bal uit de kluts raak (3-2). Nadat Rayhi zijn inzet in de 86ste minuut op de lat terecht zag komen was het even later toch raak voor Sparta. Deroy Duarte kon de bal in het doel lopen na geklungel in de defensie van de ploeg uit Leeuwarden (3-3).

FC Eindhoven – NEC
Supporters van de thuisploeg hadden na 39 minuten spelen eindelijk iets om voor te juichen. Alvin Daniëls plaatste met zijn treffer de 1-0 op het scorebord. Dit op aangeven van Branco van den Boomen. In  In de 53ste minuut kwam NEC terug in de wedstrijd. Mike Ndayishimiye scoorde nadat Terry Lartey-Sanniez ver door mocht stoten (1-1). In de 61ste minuut ging de bal op de stip in het voordeel van NEC. Aanwinst Ferdy Druijf nam plaats achter de bal en schoot onhoudbaar de 1-2 binnen. In de 77ste minuut maakte Van den Boomen gelijk, dit nadat hij de toegekende strafschop wist te verzilveren (2-2). Tot overmaat van ramp voor NEC wist FC Eindhoven nog één keer te scoren, Elisha Sam zorgde voor de 3-2 zege van de thuisploeg.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Eerste Divisie