maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenSparta en De Graafschap maken het klusje thuis af tegen TOP Oss...

Sparta en De Graafschap maken het klusje thuis af tegen TOP Oss en Cambuur Leeuwarden

Sparta en De Graafschap hebben beiden een goed vervolg kunnen geven aan hun overwinningen tijdens de heenwedstrijden. Tijdens de returns kwamen de Kasteelheren en de Superboeren niet meer in gevaar tegen TOP Oss en Cambuur Leeuwarden en treffen zij elkaar in de finale van de play offs.

Sparta – TOP Oss 3-0

Van meet af aan liet Sparta blijken dat een stunt voor TOP Oss niet tot de mogelijkheden hoorde deze keer. Daar waar de Osse supporters hoop hadden op een zelfde stunt als in de reguliere competitie (TOP Oss won met 1-4 op Het Kasteel), maar zagen na een kwartier de thuisploeg via Bart Vriends op voorsprong komen. Deroy Duarte liet voor de thee nog meerdere mogelijkheden liggen om de score nog hoger in het voordeel van Sparta uit te laten vallen.

Kort na rust miste ook Rayhi oog in oog met Koeman, daarna leek Sparta het wel te geloven en zette TOP Oss nog aan voor een slotoffensief. De bezoekers kregen ook enkele mogelijkheden via Ladan en Smeets, maar zij wisten beiden niet tot scoren te komen. Dat lukte in de slotfase aan de andere kant nog wel twee maal. Invaller Ragnar Ache besliste in de 86e minuut het duel definitief op aangeven van een andere invaller, Dervisoglu. Een minuut later knalde diezelfde Ache via de onderkant van de lat zelfs nog de 3-0 achter Koeman. Sparta was over twee wedstrijden een maatje te groot voor TOP Oss en plaatst zich voor de finale van de play offs.

De Graafschap – Cambuur Leeuwarden 2-0

Het verschil tussen De Graafschap en Cambuur Leeuwarden werd op De Vijverberg gemaakt door Charlison Benschop. De aanvaller van de Superboeren wist voor rust twee keer het net te vinden (halverwege de eerste helft een kopbal op aangeven van El Jebli, vijf minuten voor rust via een strafschop na hands van Schilder) en leek daarmee de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Na rust was het echter duidelijk dat de Friezen nog vol gingen voor een stunt. Cambuur creeerde wel kansen, maar deze waren aan Robertha, Steenvoorden en invaller van Kippersluis niet besteed. Naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten echter weg en kreeg ook De Graafschap mogelijkheden op meer. Doelman Xavier Mous zorgde er echter voor dat het bij die twee doelpunten van Benschop bleef. Aan de conclusie veranderde het echter niets: omdat Benschop wel met scherp schoot en Cambuur Leeuwarden niet gaat de huidige club van Henk de Jong door naar de finale ten faveure van zijn nieuwe werkgever.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD