woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieSparta-aanvaller Veldwijk: 'We gaan met veel vertrouwen de finale in'

Sparta-aanvaller Veldwijk: ‘We gaan met veel vertrouwen de finale in’

Sparta en De Graafschap maken de komende dagen in twee wedstrijden uit wie er komend seizoen actief zal zijn op het hoogste niveau in Nederland of in de Eerste Divisie. Lars Veldwijk, aanvaller van Sparta, kijkt met veel vertrouwen vooruit naar de tweestrijd en acht zijn ploeg zeker niet kansloos tegen het in zijn ogen toch licht favoriete De Graafschap.

Vertrouwen
In de halve finale werd door Sparta op fraaie wijze afgerekend met TOP Oss. ,,We zijn de eerste halve finale heel goed doorgekomen, met vijf goals in twee wedstrijden en twee keer de nul gehouden dus wij zijn vol vertrouwen. Ik denk nooit dat je teveel vertrouwen kunt hebben, wij hebben ook geen reden om te gaan onderschatten. Ik denk dat wij gewoon met veel vertrouwen de finale in gaan”, aldus Veldwijk tegenover de camera van FOX Sports.

Favoriet
In de voorbeschouwingen vooraf is niet iedereen het met elkaar eens over wie van de twee ploegen zal starten als de favoriet. ,,Ik denk wel dat De Graafschap het respect verdient, ze hebben het heel goed gedaan in de Eredivisie. Ze zijn niet rechtstreeks gedegradeerd. Je weet dat thuis hun kracht ligt, het is een fysiek sterke ploeg met een paar goede voetballers daar omheen. Dat hebben wij ook dus wij zijn zeker niet bang. Ik denk wel dat zij de favoriet zijn want ze komen van de Eredivisie en wij van de Keuken Kampioen Divisie.”

Ter discussie
In de competitie was Veldwijk 24 keer trefzeker toch is hij niet meer altijd zeker van een basisplaats. Tegen De Graafschap zal hij echter wel aan de aftrap verschijnen. ,,Dat ik ter discussie sta kan ik begrijpen, iemand anders heeft twee goals gemaakt en een spits wordt afgerekend op goals dat heb ik niet gedaan, maar ik weet ook wat ik beteken voor de ploeg en dat ik al eerder belangrijk ben geweest. Dus aan mij de taak om dat tegen De Graafschap te doen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD